Nikon AF-S Nikkor 50mm f/1.8G duikt op

Julian 1481 0
Op de Nikon Imaging-website is een uitgebreide productpagina over de AF-S Nikkor 50mm f/1.8G verschenen. Het objectief is echter nooit officieel geïntroduceerd en inmiddels weer van de website verwijderd.

De productpagina voor de AF-S Nikkor 50mm f/1.8G verscheen compleet met specificaties en testfoto's. Hoewel de pagina weer offline is gehaald zijn er nog kopieën van te vinden.

Specificaties

Als de specificaties op de voortijdig gepubliceerde pagina kloppen, dan krijgt het nieuwe 50mm f/1.8G-objectief 7 lenselementen in 6 groepen, met één asferisch element. De minimale  scherpstelafstand is 45 centimeter en er zijn zeven afgeronde diafragmabladen aanwezig. De filtermaat meet 58mm, het objectief weegt 185 gram en is circa 72 bij 52.5mm groot.

Silent Wave Motor

Een belangrijke verandering ten opzichte van zijn voorganger is de toevoeging van een interne Silent Wave Motor, voor snelle en stille scherpstelling. Daardoor zal het objectief ook op camera's als de Nikon D3100 en D5100 te gebruiken zijn met autofocus. Met de huidige 50mm f/1.8, die geen interne scherpstelmotor heeft, ben je op deze camera's op handmatige scherp­stelling aangewezen.

Officieel is er nog niets bekend over de AF-S Nikkor 50mm f/1.8G, maar gezien Nikon de product­­pagina al compleet heeft lijkt een officiële aankondiging snel te verwachten.