Nikki van der Velden – American Heroes

Redactie 881 0
De Verenigde Staten: het land van dromen, mogelijkheden en vrijheden. Maar volgens de 29-jarige fotografe Nikki van der Velden ook het land van de helden. In The House of Rising in Amsterdam exposeert zij daarom nu American Heroes.

“Het jaar 2010, barre tijden voor de Amerikaanse Droom. Amerika verliest haar voorkeurspositie. Je voelt de zelfverzekerdheid wegvloeien en de angst dat de val van het land onomkeerbaar is. De volgende generatie moet maar lagere verwachtingen koesteren. Tijden zijn veranderd, Amerikanen zijn veranderd, maar het leven gaat door”, zo luidt Nikki van der Velden haar expositie American Heroes in. In House of Rising aan de Reguliersdwarsstraat 41 in Amsterdam exposeert zij tot 17 januari doodgewone New Yorkers.

American Heroes

American Heroes focust namelijk volledig op New Yorkers die je iedere dag over straat zou kunnen zien lopen. Ze leven hun leven, niets bijzonders, proberen te overleven. Daarbij stralen ze allemaal een gevoel van zekerheid uit waarmee ze lijken te zeggen 'niets en niemand kan mij wat doen'. Volgens Nikki is geloven ook 'zijn' en in hun eigen hoofd zijn deze mensen dus allemaal American Heroes. Helden in hun eigen hoofd. Nikki maakte de serie in oktober 2010 in New York en wil daarmee de kijker laten zien dat eerste indrukken lang niet alles zeggen.

Foto © Nikki van der Velden / American Heroes

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie