Nieuwsfotograaf krijgt taakstraf voor aanzetten tot brandstichting

EleniHoefsloot 2005 3
Een 34-jarige nieuwsfotograaf uit Veghel ging wel heel ver voor een goede foto. Hij zette in februari en maart 2010 twee jongens aan tot brandstichting. Hij is veroordeeld tot een werkstraf van tweehonderd uur, twee maanden voorwaardelijke celstraf en een geldboete van 650 euro.

De jongens hebben in 2010 een paardenschuur en stellage in Vorstenbosch en Veghel in brand gestoken. De nieuwsfotograaf kreeg een melding van de branden en maakte er foto's van voor zijn eigen site 112 Brabant Nieuws.

Tips

Volgens de jongens gaf de man ze aanwijzingen hoe ze het best bij de locaties konden komen. Ook gaf hij ze benzine en tips hoe ze de brand het best konden stichten. Het hof acht de verklaring van de jongens betrouwbaar en veroordeeld de nieuwsfotograaf tot tweehonderd uur taakstraf. In 2011 werd hij al tot deze straf veroordeeld, maar daar ging hij tegen in hoger beroep.

In augustus 2012 werd een nieuwsfotograaf uit Assen veroordeeld voor brandstichting. Hij bekende vier brandstichtingen.

afbeelding van EleniHoefsloot

Eleni Hoefsloot | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Eleni

afbeelding van Anoniem

Om het vak "fotograaf" niet meteen zwart te maken, ben ik van mening dat deze persoon geen "nieuwsfotograaf" is maar een hobbyist die geen waarden en normen kent!

afbeelding van jacomien

wat een idioot

afbeelding van peter w

wat een lage straf
levensgevaarlijk
wel wonderlijk dat die man al eerder bijna veroordeeld is en dan nog doorgaat. je zou bijna denken dat die jongens een hele slimme advocaat hebben. je weet het niet.

kan me voorstellen dat je zo iemand niet als volwaardig collega ziet, maar de man deed dit niet als bakker, slager of uh... brandweerman.