Nieuws over Fujifilm X-Pro1 druppelt langzaam binnen

jesse kraal 2720 1
Steeds meer en meer komen we te weten over de nieuwe Fujifilm X-Pro1, ondanks dat de officiële presentatie nog moet plaatsvinden. Zo zijn er weer nieuwe foto's opgedoken, weten we dat er een Leica M-adapter komt en waren de eerste exemplaren al te bestellen via Amazon.com

Nu weten we dan ook hoe de bovenkant van de Fujifilm X-Pro1 er uit ziet. Nieuwe foto's op Photorumors.com, die van veel betere kwaliteit zijn dan de eerste beelden die we zagen, laten aan duidelijkheid niets te wensen over. Alleen foto's van de achterzijde van het toestel ontbreken nog. Van bovenaf is de verwantschap met de X100 erg duidelijk, het meest opvallende verschil is een extra knopje op het draaiwiel voor de sluitertijden.

X-Pro1

Leica M-adapter

Een auteur op Leicarumors.com vroeg zich hardop af of er een fabrikant met een Leica M-adapter voor de Fujifilm X-Pro1 zou komen. Goed nieuws voor hem en alle bezitters van objectieven met een M-vatting: deze komt er waarschijnlijk, gemaakt door Fujifilm zelf. Overigens gaan er ook al geruchten dat er later dit jaar een 23mm f/2.0-objectief gepresenteerd gaat worden, waardoor de X100 zware concurrentie uit eigen huis zou krijgen.

Wat kost dat?

Over de prijs van het toestel is nog niet veel bekend. Volgens het Franse fotoblad Reponses Photo, dat al foto's en informatie lekte over het toestel, zal de prijs voor de body en de 35mm f/1.4 op zo'n 1300 euro komen te liggen. Of dat ook echt klopt is maar de vraag, de camera verscheen al kort op Amazon.com, waar alleen de behuizing al 1700 dollar moest opbrengen. Overigens ging het om een zognaamde 'pre-order' en is deze momenteel al weer van de website gehaald.

Ook de objectieven verschenen al even op Amazon.com, deze waren echter goedkoper dan de door Reponses Photo verwachte 600 euro. De 18mm en de 35mm moeten een kleine 500 dollar opbrengen, de 60mm macro kost 100 dollar meer.

X-Pro1

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Moron

mist de Sex-appeal van de x-100
saaie zwarte doos en lenzen