Lens vs lens

Nieuwe webtool laat je makkelijk objectieven vergelijken

Redactie DIGIFO... 1314 0
Ben je in de markt voor een nieuw objectief dan is de keuze tegenwoordig enorm. Er zijn niet alleen veel objectievenfabrikanten die steeds betere objectieven produceren, maar er verschijnen ook steeds meer nieuwe versies van bestaande objectieven. Voor iedereen die twijfelt tussen twee objectieven is er nu een website waar je heel makkelijk foto's van verschillende objectieven kan vergelijken.

Stel je bent op zoek naar een nieuw 85mm objectief voor je Nikon, maar je weet twijfelt tussen de f/1.4-versie en de f/1.8 versie, dan kan je deze objectieven naast elkaar zetten en foto's bekijken die met die objectieven zijn gemaakt. Het is zelfs mogelijk om het precieze diafragma te kiezen zodat je goed kan zien wat de verschillen zijn bij, bijvoorbeeld, het diafragma vol open. In real-life, dus zonder droge schema's, grafieken en kaarten.lensLees ook: Handige tool Whatthelens helpt bij het uitzoeken van je nieuwe objectief

Webtool om objectieven te kiezen

Ondanks de enorme hoeveelheid objectieven die tegenwoordig te vinden zijn wordt het ook steeds makkelijker om een keuze te maken. Er is niet alleen een webtool verschenen waarmee je objectieven kan vergelijken, maar eerder dit jaar verscheen er ook al een webtool die je een objectief aanraadt op basis van jouw 20 favoriete foto's. Zo kan je nu van begin tot eind geholpen worden met het kiezen van een nieuw objectief. Nu nog maar hopen dat beide webtools snel de beschikbare objectieven uitbreiden.

Kijk om direct objectieven te vergelijken op de website van Lens vs Lens.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie