4 seconden in 3 minuten

Nieuwe videoclip van OK GO met extreme slowmotion

Redactie DIGIFO... 1355 0
OK GO is geen vreemde als het gaat om bijzondere videoclips. Bijna tien jaar geleden gingen ze viral met een goed gechoreografeerde dans met lopende banden en sindsdien blijven ze bijzondere videoclips maken. Voor hun nieuwste video gingen ze aan de slag met superslowmotion.

De videoclip is gemaakt voor het nummer 'The One Moment', over die bijzondere maar korte momenten in het leven dat je jezelf het meest levendig voelt. Om dit te benadrukken heeft OK GO een video gemaakt met extreme slowmotion, om aan te tonen dat er veel kan gebeuren in korte momenten.

Ruim een maand voordat OK GO daadwerkelijk begon met filmen hebben ze uitgebreid onderzoek gedaan naar voorwerpen die mooi uiteen spatten en hebben ze een goed doordachte choreografie uitgedacht. Het resultaat is een bijzondere en kleurrijke video.

De band heeft een making-of video online gezet, waarbij benadrukt wordt hoe kort de gebeurtenissen daadwerkelijk zijn.

Lees ook: Vlammenwerper gefilmd in slow motion en 4K

 

Slowmotion

Hoewel deze video is gemaakt met zeer bijzondere camera's die met ontzettend veel beelden per seconde kunnen filmen, maar door technologische ontwikkelingen worden ook dit soort video's steeds toegankelijker voor 'gewone' gebruikers. Zo hebben iPhones tegenwoordig al een uitstekende slowmotionfunctie en is het met de Sony RX 10 mark III mogelijk in FullHD te filmen met bijna 1000 beelden per seconde.

Kijk voor meer informatie op de website van OK GO.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie