Nieuwe vestigingen Fotoacademie in Nijmegen en Eindhoven

Julian 651 0
Naast de bestaande vestigingen in Amsterdam, Groningen en Rotterdam breidt de Fotoacademie haar activiteiten uit naar Nijmegen en Eindhoven. Vanaf september kun je er terecht voor het complete lesaanbod.

Eerder maakte de Fotoacademie de komst van nieuwe vestigingen in Nijmegen en Eindhoven al bekend. Nu zijn er meer details over de locaties waar de opleidingen gehuisvest zullen worden.

Nijmegen

In het centrum van Nijmegen is de Fotoacademie gehuisvest in PH7, een monumentaal pand vol met creatieve instellingen, zoals Nijmegen 1 Radio & TV en Grote Broer Kunsteducatie. Een vleugel van het oude schoolgebouw, de voormalige Sint-Jorismavo, is omgetoverd tot een werkruimte met studio’s, digitale werkplaatsen en diverse leslokalen. Veel van de historische aspecten zijn bewaard gebleven zoals de hoge ruimtes, het karakteristieke trappenhuis en de prachtige tegelvloeren, aldus de Fotoacademie.

Eindhoven

Dicht bij de oude binnenstad van Eindhoven, op het voormalige Philips terrein, ontstaat een nieuwe creatieve stad met veel woon- en werkgelegenheid: Strijp-S. In deze levendige omgeving opent de Fotoacademie haar vijfde vestiging. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de ontmoetingsruimte met ruim 100 meter expositiewanden, een studio van ruim 180 m2, digitale werkruimtes met de nieuwste computers en diverse werk- en bespreek­ruimtes. Vanaf station Eindhoven brengt de nieuwste bus (401 en 402) je in enkele minuten tot voor de deur, de auto kan in de directe omgeving gratis geparkeerd worden.

Op www.fotoacademie.nl lees je meer over de toelatingsprocedures en de opleidingen.