Nieuwe Venus Optics manual focus objectieven aangekondigd

Nieuwe Venus Optics manual focus objectieven aangekondigd

Fabienne Keijzer 943 0
Venus Optics heeft twee nieuwe objectieven aangekondigd. Een 7.5mm F2 voor Micro Four Thirds en een 15mm FE Zero-D, ontworpen met de full-frame Sony spiegelloze camera’s in gedachten.

Laowa 15mm f/2 FE Zero-D

De Laowa 15mm f/2 is, volgens Venus Optics, ’s werelds snelste full-frame objectief. Hij heeft een hoek van 110 graden en heeft bijna geen optische vervorming. Hierdoor is het objectief uitermate geschikt voor landschapsfotografie, omdat rechte lijnen absoluut niet worden vervormd.  Venus Optics heeft een compact objectief weten te produceren. Met minder dan 500 gram en een lengte van 82mm is dit objectief een fijne voor het dagelijkse gebruik.

Laowa 7.5mm f/2 MFT

Het objectief weegt slechts 170 gram en is 55mm lang. Net als de 15mm, heeft dit objectief een hoek van 110 graden en een snelle sluitertijd. De Laowa 7.5mm is ideaal voor gebruik in combinatie met een drone voor aerial fotografie.

Venus Optics Laowa serie

Verkrijgbaarheid Venus Optics

Naar verwachting zullen de twee nieuwe Venus Optics objectieven aan het begin van 2017 verkrijgbaar zijn. Mocht je volgende week net als wij aanwezig zijn op de Photokina? Dan kun je het prototype daar testen. Venus Optics zal een stand hebben in Hall 2.1, Booth A-045. Over de prijs van de objectieven is tot nu toe nog niets bekendgemaakt. 

Meer informatie over Venus Optics kun je vinden via importeur FotoVideoRetail.

Lees ook: Venus Optics komt met 'Bokeh Dreamer' portretlens 
 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne