Nieuwe symbolen voor sd-kaarten

Redactie 1738 0
De SD Association heeft nieuwe standaardsymbolen geïntroduceerd voor de high-speed sdxc en sdhc-kaarten. Zo moet het voor de consument makkelijker worden de juiste kaart voor het desbetreffende apparaat te kiezen.

Het 'I' symbool, officieel USH-I, staat voor de mogelijke snelheid van de kaart. Deze kan met 104 MB/s vier keer zo snel kan zijn als de huidige kaarten, die slechts 25 MB/s halen. Wanneer de kaart ook gesierd wordt met een 'u-symbool met een i erin', ofwel Class 1 symbool, dan wordt deze gebruikt om aan te geven dat de kaart tevens geschikt is om real time in HD mee op te nemen. Het symbool zal op de nieuwe kaarten rechts van de het grote SD-logo prijken.

Hoognodig

Volgens de associatie zijn er zoveel verschillende opslagmedia op de markt, naar schatting zelfs meer dan 2,5 miljard sd-kaarten, dat een duidelijk symbool hoognodig was. Het logo verschilt daarom ook van de bestaande Class 2, 4, 6 en 10 kaarten, welke stonden voor de minimale schrijfsnelheid. Deze zullen in nieuwe apparatuur echter nog wel gewoon bruikbaar blijven.


Instructies

Om het beste uit een apparaat te halen raad de SD Association logischerwijs aan om deze te voorzien van het juiste opslagmedium. Zij hebben daarom twee videos op hun website gezet om deze keus makkelijker te maken. Ook hebben zij een lijstje gepubliceerd met algemene informatie over SD-kaarten.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie