Nieuwe Sony-compacts herkennen kinderen en volwassenen

Redactie 462 0
Sony introduceert nieuwe series Cyber-shot camera

De nieuwe W-serie heeft een optisch zoombereik tot vijf keer, waabij de W170 met 28mm beschikt over het meeste groothoekbereik.

De nieuwe camera’s beschikken over Sony’s Face Detection en Smile Shutter, een technologie die volgens de fabrikant ervoor zorgt dat gezichten altijd scherp en lachend op de foto staan. Deze nieuwe versie van Sony’s Face Detection maakt nu onderscheid tussen de glimlach van kinderen en volwassenen en past hierop automatisch de instellingen aan.

Intelligent Scene Recognition
Een nieuwe functie is Intelligent Scene Recognition. Deze functie herkent moeilijke, donkere situaties zoals binnenshuis. De camera maakt vervolgens twee foto's, één met standaard instellingen en één met volgens de camera geoptimaliseerde instellingen. Nadien is deze keuze aan de gebruiker welke foto het mooiste is.

Sony W170

Daarnaast beschikken de Cyber-shot camera’s over een Sony BIONZ processor, een technologie afgeleid van de Sony Alpha DSLR-camera’s, die volgens Sony de snelheid en nauwkeurigheid van de autofocus verbetert en de belichting optimaliseert. Dankzij de zeer hoge ISO-waarde van 3200 zijn zelfs in slecht belichte omstandigheden goede foto’s zonder flits te maken.

Sony DSC-T300
Een andere opvallende verschijning van Sony is de DSC-T300. De compactcamera is uitgerust met 5x optische zoom (33-165mm) en een 3,5 inch drukgevoelig LCD-display.


Sony DSC-T300


Prijs en beschikbaarheid
T300 is beschikbaar vanaf maart en kost 399 euro.
W170 is beschikbaar vanaf half april en kost 299 euro.
W150 is beschikbaar vanaf half april en kost 279 euro.
W130 is beschikbaar vanaf midden februari en kost 249 euro.
W120 is beschikbaar vanaf eind februari en kost 229 euro.
W110 is beschikbaar vanaf eind april en kost 189 euro.
S750 is beschikbaar vanaf eind februari en kost 159 euro.Reageren? Klik hier
afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie