Nieuwe 'slimme' intervallometer op Kickstarter

Nieuwe 'slimme' intervallometer op Kickstarter

Redactie DIGIFO... 1052 0
Intervallometers zijn ontzettend handig voor het maken van timelapse films. Een intervallometer maakt om een bepaalde tijd een foto, zodat je regelmatige foto's krijgt. Helaas is het wel lastig om instellingen te veranderen tijdens het maken van een timelapse. Voor je het weet beweeg of verplaats je per ongeluk de camera, waardoor je met onbruikbare beelden zit. Elijah Parker van 'the VIEW' heeft er wat op gevonden.

Met 'the VIEW'  introduceert hij een slimme intervallometer. Dit apparaat maakt het mogelijk om je instellingen te wijzigen zonder de camera aan te raken. Het apparaat makkelijk te bedienen met handschoenen, of via je mobiele telefoon. Met de optionele web service VIEW.TL is het zelfs mogelijk om van grote afstand, op elk moment je camera te bedienen. Het apparaat is nog in ontwikkeling en Parker is een Kickstartercampagne begonnen om het project te financieren.

Intelligent Automatic Ramping

Bij het maken van timelapse video's tijdens de overgang van dag naar nacht kan het heel lastig zijn om dezelfde belichting te behouden. 'The VIEW' intervallometer beschikt over het zogenaamde 'Intelligent Automatic Ramping' systeem. Dit analyseert een kleine preview van het beeld en stelt de instellingen bij om te zorgen dat elke afzonderlijke foto dezelfde belichting heeft. Je kan dit zelf nog aanpassen met maar liefst 16 parameters.

Preview

Mocht je benieuwd zijn of je timelapse lang genoeg of de moeite waard is, dan kan je het hele filmpje gelijk bekijken zonder hem stop te zetten of aan je camera te zitten. Door simpelweg je hand langs het apparaatje te halen laat het direct de timelapse tot dat moment zien met 30 beelden per seconde. Daardoor krijg je gelijk een beeld van het resultaat en hoef je niet te wachten tot je thuis bent.

Video

Wil je het apparaat in actie zien, dan kan je hieronder de Kickstartervideo bekijken.

 

Prijs, beschikbaarheid en bijdragen

De nieuwe intervallometer werkt met Canon, Nikon en Sony Alpha Mirroless camera's. Wil je bijdragen aan de ontwikkeling van dit project kan je via deze link de Kickstarter-pagina bezoeken. Voor 320 dollar kan je het apparaat voor een 'vroege vogel-prijs' bestellen. Parker verwacht dat 'the VIEW' intervallometer vanaf augustus in de winkel ligt voor een prijs van 380 Amerikaanse dollars.

Kickstarter

Dit is niet het eerste fotografie-project dat het goed doet op Kickstarter. We plaatsten al eerder een artikel waar de vijf populairste kickstarters van dat moment bespraken.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie