Nieuwe Sigma 30mm f/1.4 voor Mirrorless

Nieuwe Sigma 30mm f/1.4 voor Mirrorless

Jasper van Bladel 1845 0
Een van de noviteiten van Sigma tijdens de Japanse CP+ 2016 is een nieuwe 30mm prime met een diafragma van f/1.4. Dit objectief is bedoeld voor Micro Four Thirds en Sony E-Mount en belooft een bijzonder goede optische kwaliteit.

De nieuwe Sigma 30mm f/1.4 DC DN Contemporary geeft volgens de fabrikant een beeld dat vergelijkbaar is met dat van het menselijk oog. Het compacte objectief geeft je als Mirrorless-fotograaf de mogelijkheid om wijd open te fotograferen en te experimenteren met scherptediepte en bokeh.

Compact

Om een goede balans te krijgen tussen camera en objectief heeft Sigma de nieuwe 30mm uit de Sigma Contemporary-serie zo compact en licht mogelijk gemaakt. Ondanks de beperkte maten van het objectief heeft de fabrikant toch de nodige technieken in het objectief verwerkt. Zo bezit de 30mm maar liefst negen lenselementen in zeven groepen. Deze constructie zorgt voor veel licht in de uiterste hoeken van het objectief en een vermindering van laterale chromatische aberraties.

Autofocus

Sigma zegt dat de 30mm f/1.4 DC DN de optische kwaliteiten van de Sigma ART-serie aantipt. Ook belooft de fabrikant een snelle en vloeiende autofocus, iets dat zowel voor fotografen als voor videomakers van belang is. 

Vanaf eind maart

De Sigma 30mm f/1.4 DC DN wordt eind deze maand geïntroduceerd tijdens de CP+ 2016 in Japan. Vanaf eind maart is het objectief te koop voor een adviesprijs van €399. Meer informatie over de noviteiten van Sigma vind je op hun website.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper