Nieuwe 'Searching for Sonny' 5D Mark II videoteasers

Julian 843 0
De makers van Searching for Sonny, wat de eerste featurefilm geschoten met een dslr moet worden, hebben drie nieuwe videoteasers online gezet. In de voorproefjes maak je kennis met de drie hoofdrolspelers uit de film.

Searching for Sonny gaat over drie stuntelende vrienden, die tijdens een schoolreünie verzeild raken in een griezelig moordmysterie dat doet denken aan een toneelstuk van de middelbare school. De film wordt geschreven en geregisseerd door Andrew Disney en gefilmd door Jeffrey Waldron.

Canon EOS 5D Mark II

De hele film wordt geschoten met de Canon EOS 5D Mark II. De makers gebruiken daarbij Nikon-objectieven, met behulp van een adapter. In onderstaande artikelen vertellen de makers meer over hun filmmethodes met de 5D Mark II.

The words of Jeffrey Waldron and more 5D Mark II tips
Our Canon 5D Mark II method on Searching for Sonny

Eind maart was de eerste teaser voor Searching for Sonny te zien. De makers beloofden op 15 april met een langere trailer te komen. Deze is nog niet te zien, maar zou snel moeten volgen, aldus de website. De makers zijn nog wel op zoek naar budget om de hele film daadwerkelijk te produceren. Op de vernieuwde website kan in de webwinkel voor net geen 30 dollar een t-shirt gekocht worden, in ruil voor een plaatsje in de aftiteling van de film. Daarnaast zijn de makers op zoek naar grotere investeerders. Geïnteresseerden kunnen zich melden via de website.

Featurefilm

Door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de American Film Institute en de British Film Institute wordt de feature film gedefinieerd als een film die 40 minuten of langer duurt. Featurefilms zijn in eerste instantie bedoeld voor vertoning in de bioscoop. Gemiddeld duurt een featurefilm zo’n 90 minuten.