Nieuwe Professional - Jessie Sanders

Nieuwe Professional - Jessie Sanders

Redactie DIGIFO... 1415 2
Veel mensen volgen een fotografieopleiding met de hoop om van hun hobby hun beroep te maken. In deze categorie lichten we elke week iemand uit die net klaar is, of op het punt staat om een fotografieopleiding af te ronden. Deze week vroegen we Jessie Sanders naar haar favoriete foto's

Jessie Sanders

Titel foto: Verblind

Deze foto is afkomstig uit mijn boek Essentia. Een boek dat we moesten maken als schoolopdracht met als enige eis “maak 7 hoofdstukken en minimaal 4 foto’s per hoofdstuk. Succes”. Heerlijk, eindelijk weer een volledig vrij thema, doen waar ik zelf zin in had!

Door een baan waar ik al langere tijd niet lekker in mijn vel zat, een doel wat ik wilde behalen maar niet kon vinden, persoonlijk wat in de knoop zat, zijn deze foto’s ontstaan. Vanaf het eerste moment dat ik de schetsen van deze foto’s op papier zetten voelde het goed. Dit was wat ik moest maken. Op dit project ben ik nog steeds enorm trots en het is helemaal leuk dat ik dit werk mag gaan exposeren in Zaandijk en Gorichem dit jaar. 

Ow, en een tip voor iedereen die zijn/haar model wil gaan schminken, zorg dat je de goede schmink koopt. Voor je het weet krijgt het model dit niet meer van haar lichaam geschrobd (oeps, sorry Christina).

Model: Christina Critter
Visagie: Angela Voogt

Jessie Sanders

Titel fotoserie: Disappearing man

Een vrije opdracht voor Statief, geen enkele eis zat hieraan gebonden. De meeste foto’s die ik maak komen voort uit een bepaald gevoel dat ik heb of wat er op dat moment speelt in mijn leven. Niet opvallen, voorbijgelopen worden of je alleen voelen. Dat is waar dit beeld voor staat.Jessie Sanders

Titel: Reverse black

Soms zit er iets in mijn hoofd en wil ik alles zelf maken, anders word het nooit zoals ik het heb bedacht. Wat doe je dan? Juist, je koopt 200 zwarte ballonnen en maakt hier een jurk van om tijdens het hele proces te vloeken op je eigen idee. Dit is een beetje standaard voor mij, ik bedenk iets, maak het moeilijk, vloek enorm op mijzelf tijdens het hele project en ben apentrots als het klaar is. Waarom makkelijk als het moeilijk kan.

In deze foto zit een kleine twist om het beeld te vervreemde, ik ben er gek op! En ja… het is echt zo gefotografeerd. Benieuwd of jullie het direct zien.

Model: Jacqueline van ’t Schip
Styling: Jessie SandersJessie Sanders

Titel: Rembrandt – Luis Royo

Een andere opdracht voor Statief was het maken van een Rembrandt. Hiervoor moest je een voorbeeld kiezen – een schilder, fotograaf, tekenaar – en deze foto diende je “exact” na te maken. Een heel erg leerzaam en frustrerend proces maar hierdoor leer je direct je licht te beheersen. Voor mij is deze foto nog steeds erg geslaagd al zou ik nu, 2 jaar later, toch dingen anders aanpakken. Leuk om te merken dat je zo snel vooruit gaat in techniek en eigen stijl.

Model: Suicyco
Styling: Jessie SandersJessie Sanders

Zelfportret, over mij:

In het dagelijks leven werk ik 32 uur als grafisch ontwerper/account manager en ben ik  druk bezig met een HBO studie om richting Art Director door te stromen. Ik heb altijd al freelance werk gedaan naast mijn reguliere baan. Zo hou ik mijn portfolio bij en kan ik ook dingen maken die ik leuk vind om te doen. Fotografie is een uit de hand gelopen hobby waarvan ik eerst dol graag mijn werk wilde maken, maar naarmate de jaren verstrijken kom ik er achter dat ik vooral mooie dingen voor mijzelf wil maken en wil exposeren. Natuurlijk fotografeer ik ook wel in opdracht zoals baby’s en kinderen onder de naam Kleintje op de Foto en fotografeer ik ook voor de grafisch klanten op mijn fulltime werk. Denk hierbij aan groentes en/of vis voor op vrachtwagens.

Fotoschool Statief, nieuwe stijl

Fotoschool Statief is één van de oudste fotografieopleidingen van Nederland en bestaat al sinds 1984. Wat begon met enkel cursussen is uitgegroeid tot een volledig vierjarige opleiding tot professioneel fotograaf. Na twintig jaar is het tijd voor verandering en Fotoschool Statief heeft besloten om over te gaan op een driejarig opleidingstraject. In het eerste jaar worden de basistechnieken aangeleerd en alle vakgebieden binnen de fotografie verkend, in het tweede jaar wordt er veel aandacht gegeven aan het werken aan eigen projecten en het verdiepen in de technieken en het laatste jaar staat vooral in het teken van de eigen specialisatie en het eindproject. Tijdens de opleiding is er permanente aandacht voor de keuzes van studenten, voor specialisaties, voor eigen stijl, voor eigen projecten, voor de zakelijke kant van de fotografie, voor acquisitie, voor het maken van kunst, voor de carrière perspectieven van elke individuele student. 

Voor meer informatie over Fotoschool Statief kun je kijken op deze website.
Voor meer informatie over Jessie kun je kijken op haar website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Dominique H

Wat gaaf hier een artikel over je te lezen, Jes! Ik vind het heel mooi verwoord hoe je bent en waar je voor staat, tof artikel :) En natuurlijk ben ik super trots op je mooie werk!

afbeelding van Liset

Super Jess, ik ben trots op je! Ben altijd erg onder de indruk van je foto's! Blijf vooral genieten van je liefde voor fotografie, en blijf lekker eigenwijs ^^