Nieuwe Professional - Alie Idoe

Nieuwe Professional - Alie Idoe

Redactie DIGIFO... 1056 1
Veel mensen volgen een fotografieopleiding met de hoop om van hun hobby hun beroep te maken. In deze categorie lichten we elke week iemand uit die net klaar is, of op het punt staat om een fotografieopleiding af te ronden. Deze week vroegen we Alie Idoe naar haar favoriete foto's

Het idee van deze foto's is: beelden te maken in de stijl van de Oude Meesters zoals o.a. Rembrandt en Vermeer. De achterliggende gedachte is wees creatief en pas de juiste techniek toe. Daarnaast heb ik de uitdaging van de hoofddocent aangenomen en heeft mijn leercurve bevorderd.Nieuwe ProfessionalNieuwe ProfessionalNieuwe Professional

Bij het maken van de beelden heb ik iets moderns toegevoegd aan de beelden, waardoor dit weer unieke beelden in plaats van kopie van Oude Meester.

Wie ben ik:

In het dagelijks leven werk ik als een beleidsmedewerker en verantwoordelijk is onderhoudscontracten voor technische installaties. 

Mijn passie voor fotografie is een aantal jaren geleden ontstaan. Het fotograferen was een vrije tijdsbesteding maar met de tijd ben ik serieuzer gaan fotograferen. Ondanks vele trainingen en workshop s merkte ik dat ik de kennis miste om mijn kwaliteit naar een hoger niveau te tillen. Ik wilde ook de prachtige foto's maken die je in de bladen en op het internet ziet. Daarom besloot ik vier jaar geleden de Fotovakopleiding te volgen bij Fotoschool Statief. Ik heb bewust voor Statief gekozen om deze voor mij betaalbaar was en dit naast mijn drukke baan en sociaal leven de opleiding kon volgen. Dankzij de opleiding heb ik mijn kwaliteit verbeterd en mijn kijk bij het fotograferen veranderd.

Alie is een gepassioneerd fotograaf gespecialiseerd in portretten met een natuurlijke uitstraling en met oog voor detail. Zijn sterke kant is de kunst van het vastleggen van emoties en kostbare momenten tijdens persoonlijke fotoshoots en bruiloften. Alie’s motto is dan ook “one shot contains a lot of memories”.

Fotoschool Statief, nieuwe stijl

Fotoschool Statief is één van de oudste fotografieopleidingen van Nederland en bestaat al sinds 1984. Wat begon met enkel cursussen is uitgegroeid tot een volledig vierjarige opleiding tot professioneel fotograaf. Na twintig jaar is het tijd voor verandering en Fotoschool Statief heeft besloten om over te gaan op een driejarig opleidingstraject. In het eerste jaar worden de basistechnieken aangeleerd en alle vakgebieden binnen de fotografie verkend, in het tweede jaar wordt er veel aandacht gegeven aan het werken aan eigen projecten en het verdiepen in de technieken en het laatste jaar staat vooral in het teken van de eigen specialisatie en het eindproject. Tijdens de opleiding is er permanente aandacht voor de keuzes van studenten, voor specialisaties, voor eigen stijl, voor eigen projecten, voor de zakelijke kant van de fotografie, voor acquisitie, voor het maken van kunst, voor de carrière perspectieven van elke individuele student. 

Voor meer informatie over Fotoschool Statief kun je kijken op deze website.
Voor meer informatie over Alie kun je kijken op zijn website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Khatidja Idoe

Mooie foto's.