Nieuwe Pro-tassen en trolleys van Lowepro

Julian 3055 2
Importeur Degreef & Partner introduceert nieuwe professionele producten van Lowepro in Nederland. De discrete Pro Messenger AW-serie met canvas-look en twee Pro Roller Lite AW trolleys.

De nieuwe Pro Messenger tassen hebben een canvas-look, maar zijn volgens de importeur gemaakt van een duurzamer, steviger en soepeler materiaal. Lowepro mikt op fotografen die op zoek zijn naar een professionele cameratas, die naast de beste bescherming ook comfort en snelle toegang biedt en discreet oogt.

De tassen bevatten een zogenaamde FlexFlap. Deze bovenklep kun je geruisloos maken door hem dubbel te vouwen, zodat je als fotograaf bij een concert of trouwerij geen geluidsoverlast veroorzaakt bij het openen van de tas.

De Pro Messenger 180AW met adviesprijs van 259 euro is direct leverbaar. De Pro Messenger 160AW en 200AW zijn leverbaar vanaf begin januari en kosten respectievelijk 229 en 279 euro.

Lowepro Pro Messenger AW

Lowepro Pro Roller Lite AW

De Lowepro Pro Roller Lite 150AW en 250 AW zijn bedoeld voor fotojournalisten die een volledige cameraset en een laptop mee willen nemen tijdens hun reizen. Beide trolleys zijn geschikt voor vervoer door het luchtruim naar de standaard internationale afmetingen.

De cameratrolleys Pro Roller Lite 150AW en 250AW zijn per direct uit voorraad leverbaar en hebben een adviesprijs van 299 en 339 euro.

Lowepro Pro Roller AW

afbeelding van Arnold

Ziet er mooi uit, maar voor gebruik in vliegtuig te zwaar. Formaat voldoet wellicht aan de cabineregels, maar met een eigen gewicht van 4.3kg blijft er weinig over voor de inhoud. De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren tegenwoordig een maximum van 6 tot 8 kg handbagage. Moet je dan eens proberen 2 bodies, 4 objectieven, een flitser en losse accessoires mee te nemen. Om die reden heb ik dus een Kata 3N1-33 gekocht, geen trolley van zichzelf, maar wel mogelijk met uitbreiding (losse trolley), eigen gewicht van deze tas slechts 1,7kg, dat scheelt dus 1 body met een 70-200 2.8.

afbeelding van Anoniem

Verschillende vliegtuigmaatschappijen hanteren verschillende gewichten voor handbagage. KLM schijnt 10 kg aan te houden, wat me ruim voldoende lijkt. Misschien zijn er sommige budgetmaatschappijen waar de norm tot 6 à 8 kg. is, maar in de praktijk heb ik daar nog nooit problemen mee ondervonden als ik daar iets overheen ging. http://www.landenportal.nl/informatie/handbagage.htm