Nieuwe prijs voor jeugdige reisfotografen

Redactie 597 0
Travel Photograger of the Year heeft de handen ineengeslagen met de Young Photographer Alliance en samen organiseren zij de Young Photographer Alliance Award. Hiermee willen zij jong fotografietalent een basis en stimulans geven om een carrière in de branche na te jagen.

Tegelijkertijd is de al bestaande Young Travel Photographer of the Year-competitie, genaamd ‘Big World, Small World’ opgedeeld in twee verschillende leeftijdscategorieën: jonger dan veertien en tussen de vijftien en achttien. De jury zal tevens een speciale award uitreiken aan die fotograaf onder de 25 wie komt met de meest interessante inzending.

Deelname

Voor deelname dienen de kinderen onder de veertien een portfolio in te sturen waarop een plaats of  land te zien is op normaal formaat als in close-up. Hetzelfde geldt voor de groep tussen de vijftien en achttien, alleen hebben zij twee onderwerpen waaraan zij zich moeten houden: mensen of milieu. Eén van de prijzen die de jonge talenten kunnen verwachten zijn persoonlijke lessen van een ervaren fotograaf. Terwijl deelname aan de normale competitie twintig pond kost, is het voor de jeugd gratis. Het inzendingstermijn sluit op negen oktober.

Foto © Courtney Krawec / Winnares 2009

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie