Nieuwe PocketWizards nu ook in Nederland

Julian 736 0
PocketWizard lanceert de Europese versie van de MiniTT1 en FlexTT5. Met het radiografische flitssysteem kun je TTL-flitsers draadloos aansturen. De Canon-versie is per direct verkrijgbaar. Nikongebruikers moeten afwachten tot begin 2010.

Met de nieuwe PocketWizards kun je draadloos flitsen, zonder de TTL-functies van je Canon of Nikon flitser te verliezen. Het radiografische systeem kan afstanden tot 500 meter overbruggen. De MiniTT1 transmitter en FlexTT5 transceiver kun je gebruiken om 1 of meerdere flitsers aan te sturen met snelheden tot 6 fps.

De Mini TT1 transmitter is een kleine, compacte unit (7.1 x 4.8 x 3.3 cm) die je in de hotshoe van je camera schuift. De FlexTT5 (9.1 x 7.4 x 3.6 cm) is een transceiver en is geschikt om flitsers, camera's of beiden tegelijk te ontsteken. Beide units interpreteren de TTL-data vanuit de hotshoe van de camera en zetten die om in een digitaal radiosignaal.

Elke Canon of Nikon flitsunit kan worden gekoppeld aan de FlexTT5 transceiver voor draadloze radiografische TTL-flitsfotografie zonder het gebruik van kabels. Iedere verandering van ISO, diafragma of sluitertijd wordt automatisch doorgegeven en draadloos aangepast. Ook flitsbelichting-compensatie wordt draadloos gecommuniceerd. De nieuwe MiniTT1 en FlexTT5 units zijn ook te gebruiken in combinatie met de eerdere PocketWizards, om handmatige flitsers of remote camera's te triggeren.

Firmware-updates

Door gebruik te maken van de nieuwe PocketWizard utility software is het mogelijk om via een usb-verbinding, firmware-updates en upgrades te downloaden, persoonlijke voorkeuren in te stellen en om de Learn-mode te programmeren. In de toekomst kunnen op deze manier nieuwe functies toegevoegd worden aan het systeem.

Prijs en verkrijgbaarheid

Mamiya Studiopartners, de Nederlandse importeur van PocketWizard, laat weten dat de MiniTT1 en FlexTT5 voor Canon vanaf nu op voorraad zijn. De versie voor Nikon wordt begin 2010 verwacht. De MiniTT1 krijgt een adviesprijs van 214 euro. De FlexTT5  gaat voor 232 euro  (prijzen incl. btw) over de toonbank.