Nieuwe Photoshop komt in twee smaken

Redactie 514 0
Het begrip 'fotoshoppen' staat nog niet in de Van Dale, maar de gemiddelde glossy-lezeres weet precies wat er wordt bedoeld: een digitale foto mooier maken. Photoshop is de digitale doka van iedere professionele fotograaf en menige 'prosumer'. Een nieuwe versie heeft dus nogal impact.

Adobe introduceert in april Photoshop CS3 en Photoshop CS3 Extended, twee nieuwe edities van de professionele industriestandaard voor digitale beeldbewerking. CS staat voor Creative Suite. De fotopakketten sluiten naadloos aan op andere CS-applicaties van Adobe, waaronder het professionele dtp-pakket Adobe InDesign CS (waar het ook mee in een bundel kan worden gekocht; de Adobe Creative Suite).

Photoshop CS3 is volgens Adobe een uitgebreide upgrade en biedt talloze innovaties.

WINMAG Pro bèta-test
Lees hier onze test van de voorlopige 'bèta'-versie van Photoshop CS 3.
Zo kunnen kunnen ontwerpers automatisch verschillende Photoshop-lagen of beelden gebaseerd op dezelfde content uitlijnen. De Auto-align Layers-functie biedt snelle analyse van details en bewegingen en roteert of voegt afwijkende lagen samen om ze perfect uit te lijnen. De Auto-blend Layers-functie mixt de kleuren en schaduwen voor een goed resultaat.

RAW
Met de nieuwste versie van Camera Raw kunnen fotografen raw-beelden sneller en met een hogere conversie-kwaliteit bewerken. Deze release ondersteunt ruim 150 raw-formaten, JPEG en TIFF-bestanden en is compatibel met Adobe Photoshop Lightroom (een nieuw pakket voor archivering en fotonabewerking) en nieuwe tools als Fill Light en Dust Busting.

Adobe Device Central is nieuw binnen Photoshop CS3 en de Adobe Creative Suite 3-familie en vergroot de productiviteit van creatieve professionals die content ontwikkelen voor mobiele apparaten.

Demo op evenement
Graphic-, web-, video en audio professionals, developers en fotografen kunnen Adobe Creative Suite 3 in actie zien tijdens Adobe Live! 2007. Dit jaarlijkse evenement voor creatieve professionals zal plaatsvinden op 30 en 31 mei in de RAI Amsterdam. Voorregistratie  is mogelijk via de evenementen sectie op www.adobe.nl.
Geen nieuwe functie maar wel minstens zo belangrijk is de betere ondersteuning van Intel-processor-gedreven Apple Macs. De stabiliteit en snelheid op die systemen zou drastisch zijn verbeterd. Ook onder Windows Vista draait de nieuwe versie van Photoshop iets beter dan op Windows XP.

Photoshop CS3 Extended
Photoshop CS3 Extended bevat alle features uit Photoshop CS3 plus extra, gespecialiseerde features zoals ondersteuning van 3D- en video-workflows, animatie en diepgaande beeldanalyses. Met de ondersteuning van populaire 3D-formats kunnen creatieve professionals 3D-content renderen en samenvoegen in hun 2D-composities, inclusief textuurbewerking op 3D-modellen.

Prijzen en beschikbaarheid
Adobe Photoshop CS3 en Adobe Photoshop CS3 Extended zullen vanaf april 2007 beschikbaar zijn via geautoriseerde resellers en via de Adobe Store op www.adobe.com/store. De adviesverkoopprijs voor Photoshop CS3 is 689 euro en 1069 euro voor Photoshop CS3 Extended. Upgradeprijzen zijn beschikbaar.

Voor gedetailleerde informatie over features, upgrades, prijzen en internationale versies bezoek je www.adobe.nl/photoshop. Prijsinformatie over de Nederlandse versies zal bij beschikbaarheid van de software worden gecommuniceerd.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie