Nieuwe objectieven en nieuwe firmwareupdate

Nieuwe Panasonic objectieven bekendgemaakt

Redactie DIGIFO... 752 0
Tijdens de CES in Las Vegas heeft Panasonic gisteravond bekendgemaakt met een aantal nieuwe objectieven op de markt te komen, waaronder een nieuwe Leica Elmarit objectievenreeks. Ook heeft het bedrijf een firmwareupdate aangekondigd voor de Leica Elmar 100-400mm.

De nieuwe Leica DG Vario-Elmarit f/2.8-4 objectievenserie wordt afgetrapt met de introductie van het 12-60mm objectief. Dit nieuwe verwisselbare standaardzoomobjectief is voor veel dagelijkse toepassingen geschikt en zal door het grote maximale diafragma goed te gebruiken zijn in situaties met weinig licht. Panasonic laat weten dat dit objectief ook uitermate geschikt is voor video door een intern scherpstelsysteem en een aandrijfsysteem met microstappen in het diafragmaregelgedeelte.

Panasonic laat weten later de objectievenreeks uit te breiden met een 8-18mm- en een 50-200mm variant.PanasonicLees ook: Panasonic presenteert de Lumix GH5

4 vernieuwde Panasonic Lumix G-objectieven

Naast de introductie van de Leica DG Vario-Elmarit objectievenreeks laat Panasonic ook weten vier objectieven in de Lumix-G reeks te vernieuwen. De Lumix G X Vario 12-35mm f/2.8 II en 35-100mm f/2.8 II en de Lumix G Vario 45-200mm f/4-5.6 II en 100-300mm f/4-5.6 II zijn allemaal geschikt voor de geavanceerde functies van de nieuwste Lumix-G camera's en bieden vanaf nu volledige ondersteuning voor beeldstabilisatie op geschikte Lumix camera's.

Firmwareupdate

Ook de Leica DG Vario-Elmar 100-400mm f/4-6.3 krijgt een update, maar in dit geval in de vorm van nieuwe firmware. Door deze nieuwe update zal het objectief compatibel worden met de nieuwste beeldstabilisatie die te vinden is in onder andere de Lumix GH5 en G80. De nieuwe firmware zal in februari beschikbaar zijn via deze website.

Kijk voor meer informatie op de website van Panasonic.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie