Nieuwe objectievenfabrikant Irix belooft 'Zwitserse precisie met Koreaanse innovatie'

Nieuwe objectievenfabrikant Irix belooft 'Zwitserse precisie met Koreaanse innovatie'

PieterMolenaar 1254 0
Geruchtensite Canonwatch heeft een teaser ontvangen van de nieuwe objectieffabrikant Irix. Deze belooft Zwitserse precisie te koppelen aan Koreaans vernuft. Op de Photography Show in Birminham, van 19 tot en met 22 maart, zal het bedrijf meer bekendmaken. Disnet wordt importeur van Irix in de Benelux.

Update 18-3-201: Disnet Distributors uit Beilen wordt importeur van Irix in de Benelux. Arnoud Britstra van Disnet: "Ik kan alvast bevestigen dat de objectieven in Korea geproduceerd worden, maar voor overige informatie moet gewacht worden tot de officiële aankondiging op de The Photography Show in Birmingham".

De teaserafbeelding bij Canonwatch geeft niet veel informatie prijs. Zo is er een deel van een afneembare zonnekap in 'petal'-vorm te zien, met daaronder een 'hint' van de behuizing van een objectief. Een mogelijke zoom- of focusring blijft helaas verscholen achter het deels weggetrokken, zwarte doek. Daaroverheen staat in wit de tekst: 'Prepare For More'. Onderaan de teaserafbeelding wordt Zwisterse kwaliteit belooft met Koreaanse innovatie, waaruit is af te leiden dat Irix een Koreaans bedrijf betreft.

Birmingham

De teaserafbeelding maakt onderdeel uit van een uitnodiging van Irix om de nieuwe objectievenfabrikant te bezoeken op de Photography Show, die van 19 tot en met 22 maart plaatsvindt in Birmingham. Irix heeft ook al een website met daarop het logo van het bedrijf en dezelfde slogan als op de 'warmmaker', maar het bedrijf staat nog niet vermeld op de lijst met fabrikanten die op de beurs staan.

Mounts

Het is nog niet bekend voor welke mounts Irix objectieven ontwikkelt, maar dat zowel Canonwatch als Sonyalpharumors de uitnodiging ontvangen hebben geeft een indicatie. Sonyalpharumors is er in ieder geval van overtuigd dat Irix meerdere objectieven met E-mount op de Photography Show aankondigt.