Meer mogelijkheden voor middenformaat

Nieuwe objectieven voor de Fujifilm GFX aangekondigd

Redactie DIGIFO... 689 0
Fujifilm heeft zojuist twee nieuwe objectieven aangekondigd voor het mirrorless middenformaatcamerasysteem, de GFX. In de zomer van dit jaar verschijnen de Fujinon GF110mm f/2 R LM WR en de Fujinon GF23mm f/4 R LM WR en Fujifilm heeft laten weten nog een aantal producten in de pijplijn te hebben.

Het nieuwe GF110mm f/2 objectief voor de GFX is een medium telefoto-objectief dat volgens Fujifilm uitermate geschikt is om prachtige portretten mee te maken met een zeer mooie achtergrondonscherpte. Het objectief heeft een fullframe-equivalente brandpuntsafstand van 87mm en levert volgens Fujifilm de driedimensionale look die alleen met middenformaatcamera's te krijgen is.

Het tweede nieuwe objectief voor de GFX-serie van Fujifilm, het GF23mm f/4 objectief is een groothoekobjectief met een equivalente brandpuntsafstand van 18mm en is daarmee uitermate geschikt voor het maken van architectuur- en landschapsfoto's. Ondanks de grote beeldhoek belooft Fujifilm minimale vervorming, ook in de uiterste hoeken, en door de Nano GI coating moeten beeldfouten als ghosting en lensflare tegengehouden worden.

Beide objectieven zijn zeer robuust. De objectieven zijn stof- en weersbestendig en moeten temperaturen tot -10 graden Celsius zonder enig probleem kunnen doorstaan.Nieuwe objectieven voor de Fujifilm GFX aangekondigdLees ook: Review: De Fujifilm GFX 50s klopt helemaal

Fujifilm Roadmap

Naast deze twee nieuwe objectieven heeft Fujifilm ook een roadmap gepubliceerd waarmee ze laten zien welke objectieven nog in de pijplijn staan. Op deze roadmap is te zien dat we aan het eind van dit jaar nog een 45mm f/2.8 kunnen verwachten en dat er in 2018 een tele-objectief en een teleconverter in de planning staan.

Kijk voor meer informatie op de website van Fujifilm.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie