Nieuwe objectieven van Sigma en Tamron rond CP+?

Nieuwe objectieven van Sigma en Tamron rond CP+?

Senta Bemelman 1896 1
Sigma en Tamron kondigen in de week voor de Japanse CP+ nieuwe objectieven aan. De camerafabrikanten maakten het nieuws bekend door middel van mysterieuze foto's op social media.

Er is weinig informatie over de specificaties van de objectieven bekend. Op de foto’s zijn slechts de omtrek van Sigma-objectieven en twee lensvattingen van mogelijk nieuwe Tamron SP-objectieven te zien.

Sigma geeft in een Facebookbericht aan dat het bedrijf op 23 februari nieuwe objectieven zal introduceren. Tamron blijft vaag en vertelt slechts dat we binnenkort iets ‘compleet nieuws’ kunnen verwachten. Het is afwachten wat er daadwerkelijk gaat gebeuren tijdens CP+.

 


Foto © Photo Rumors

Speculaties rondom Sigma

Photo Rumors speculeerde over de mogelijke nieuwe Sigma-objectieven, zoals hierboven te zien is in de afbeelding. Het grote Sigma zoomobjectief is volgens hen waarschijnlijk geen 24-70, maar mogelijk een 70-200 f/2.8-objectief. Het tweede objectief lijkt volgens de geruchtensite een 85mm-objectief te zijn en de derde mogelijk een 100mm f/1.8. Vorige week spraken wij nog met Jan-Willem Verschuuren over de toekomstplannen van Sigma.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta

afbeelding van Pim Geerts

Ik zou wel een 17mm TS Art lens van Sigma willen zien.
Maar waarschijnlijk zal dat niet in de pijplijn zitten...