Nieuwe Nikon-president ziet toekomst onzeker in

Julian 459 0
Makoto Kimura, ontwerper van de Nikon F3 en de man die aan de leiding stond van de groei die Nikon doormaakte in de markt voor high-end digitale camera’s, wordt de nieuwe president van het bedrijf. Kimura ziet toekomstige groei echter onzeker in.

Kimura, nu nog hoofd van Nikon Imaging en verantwoordelijk voor de cameradivisie, wordt per juni aangesteld als president van Nikon Corp.

De cameradivisie van Nikon heeft de afgelopen tien jaar een continue groei gezien. Maar kan het bedrijf rekenen op eenzelfde stabiele groei de komende tien jaar? Volgens Kimura is het antwoord ‘Nee’.

Groei in de markt voor digitale camera’s zal afnemen en komt in een fase van verzadiging terecht, aldus de nieuwe president. Een oplossing voor dit probleem heeft Kimura nog niet. Hij zegt dan ook expliciet de dialoog voor iedereen open te willen houden, over wat de fabrikant moet doen om ondanks deze trend te kunnen blijven groeien.

Makoto Kimura

Kimura (62) werkt sinds 1974 bij Nikon. Tijdens zijn carrière ontwierp hij onder andere de Nikon F3. In 2002 werd hij aangesteld als hoofd van de Imaging-afdeling, waaronder de camera’s van het bedrijf vallen. Kimura hielp Nikon de overstap te maken uit het analoge tijdperk en een stevige tweede positie te vergaren in de markt voor digitale spiegelreflexen, achter marktleider Canon.