Nieuwe Mac Pro nu verkrijgbaar

Nieuwe Mac Pro nu verkrijgbaar

Julian 2564 4
Op zoek naar een nieuw Photoshop-monster? Apple is begonnen met de verkoop van de nieuwe Mac Pro. Prijzen voor de opvallende cilindrische behuizing met krachtige hardware beginnen bij 3049 euro.

De nieuwe Mac Pro is gebouwd rondom wat Apple een 'revolutionaire uniforme thermische kern' noemt. De behuizing van 25,1 cm hoog is een stuk compacter dan de vorige generatie Mac Pro-workstations.

Apple Mac Pro

Specificaties

Aan rekenkracht overigens geen gebrek. Het compacte formaat stond Apple niet in de weg om de Mac Pro van de nieuwste hardware te voorzien. Je hebt keuze uit Intel Xeon-processoren met 4, 6, 8 of 12 rekenkernen, met Turbo Boost-snelheid tot 3,9 GHz. Twee AMD FirePro-kaarten zorgen voor de nodige grafische rekenkracht.

Apple voorziet de nieuwe Mac Pro niet van een traditionele ssd, maar van PCIe-flashopslag dat nog veel hogere snelheden mogelijk maakt. Overigens is een externe harde schijf wel aan te raden voor opslag van (foto)bestanden. De PCIe-opslag blinkt uit in snelheid, maar niet in capaciteit.

De Mac Pro heeft zes Thunderbolt 2-poorten, die stuk voor stuk 20 Gbps bandbreedte per apparaat leveren. Je kunt deze apparaten ook doorlussen, zo kun je in totaal 36 snelle apparaten aansluiten volgens Apple.

Overkill voor fotografen

Overigens is het nog maar de vraag of je als fotograaf al die rekenkracht wel nodig hebt. Vooral de grafische kaarten zullen bij fotobewerking nauwelijks hun spierballen hoeven te tonen. De rekenkracht hiervan komt beter tot zijn recht bij (4K-)videobewerking. In ieder geval kun je met de nieuwe Mac Pro de komende jaren wel weer even vooruit.

Prijzen en verkrijgbaarheid

Je haalt een Mac Pro in huis vanaf 3049 euro. Voor dat bedrag krijg je de basisconfiguratie, bestaande uit een 3,7-GHz quadcore Itel Xeon E5-processor (3,9Ghz Turbo Boost), twee AMD FirePro D300 grafische processors met elk 2GB VRAM, 12GB werkgeheugen en 256GB PCIe-flashopslag.

Spaar je nog duizend euro verder en leg je 4049 euro op de toonbank van Apple, dan krijg je een 6-core-processor, twee FirePro D500-kaarten met 3GB VRAM en 16GB intern geheugen. Je kunt de prijs nog verder opdrijven met opties zoals een snellere 8-core of 12-core-processor, AMD FirePro D700-kaarten met 6GB VRAM, tot 64GB geheugen en tot 1 TB PCIe-flashopslag.

Vanaf nu is de Mac Pro te bestellen in de Apple Online Store en bepaalde erkende Apple resellers. Alle informatie vind je op: www.apple.com/nl/mac-pro/

afbeelding van Anoniem

Zal eens kijken in een oude sok op zolder, in m'n matras, tussen de bank, wikelwagenstjes bij de plaatselijke supermarkt en het kauwgomballenautomaat op de hoek... Om het milieu een beetje te sparen, kun je zelf nog geen droog brood meer eten.

Als ze nu eens komen met een desktop gelijk aan de specificaties van een Macbook Pro Retina 15inch (wat een naam). In een te upgraden variant. Dan waren ze inderdaad goed en innoverend bezig. Maar dat zal wel uit geldoverwegingen niet gedaan worden.

Wij zijn Apple en wij komen daarmee weg. Want onze gebruikers kopen die productjes toch wel; dat weten we zeker. Die zwarte zetpil wordt vast een succes.

Ik ga als fotograaf zijnde ga dit toch niet aanschaffen. Daar koop ik 3 goede Mac mini's voor die snel genoeg zijn. En daarbij een goed beeldscherm, wat je hier ook niet hebt. Wel 3 keer een flinke belasting voor het milieu die Mac Mini's... Maar wel steeds nieuwere consumenten hardware die voor mij snel genoeg is, dat beetje beeldbewerking en archivering snijdt echt geen hout.

Maar goed, ik vind het zowat: Boterhammen met jam tijdens de kerst; laten we eens gek doen met nieuwjaar eten we toastjes; ik kan de zalm alleen niet meer betalen, die zit er dus maar niet op. Want ik wil toch een beetje aan het milieu denken en Apple heeft me weer een oor aan genaaid. Ik betrap me erop dat ik lijd aan het stockholmsyndroom en alweer half over de streep ben die nieuwe Pro aan te schaffen, wat een slim bedrijf.

Dat ze bij Apple de laatste jaren een paar bouten goed los hebben zitten is bij velen wel bekend. Bij velen ook niet overigens, die nemen aan: 'Wij zijn innoverend' en 'wij hebben (niet) het beste voor met onze (trouwe) gebruikers'.

En de mooiste: 'wij denken aan het milieu..' Koekoek???! Zorg eerst maar eens dat mijn Mac Pro via een normale weg het huidige OS kan draaien, een brief sturen waarin je vriendelijk vraagt naar een mogelijke oplossing heeft ook al geen zin; koop maar een nieuwe luidt het antwoord. En toch ben je geneigd het te doen...

afbeelding van aNOS

Apple verdient genoeg aan al zijn spullen die ze verkopen. Dat deze kinderen zo jong overlijden komt door de werkdruk. Het natuurlijk niet normaal om deze kinderen te laten werken in zo.n hoge werkdruk en barre omstandigheden die daar heersten. Apple zet hele dure gebouwen neer en wil een prodrukt op de markt brengen wat maar heel weinig aan mankracht kost. Geef deze mensen genoeg inkomen en goede maaltijden zo kunnen ze de werkdruk ook beter aan.dit kan niet langer zo door gaan, de kindersterfte kan alleen maar nog verder oplopen als Apple niet doet. Dit moet stoppen !!!!!!!!!

afbeelding van Ano

Ophef over dood 15-jarige medewerker bij Apple-fabrikant Pegatron (update)
woensdag, 11 december 2013 (13:49) | Bastiaan Vroegop
PegatronFabrikant Pegatron is er niet in geslaagd om de dood van in ieder geval vijf arbeiders te verklaren, aldus arbeidsinstantie China Labor Watch. The Sydney Morning Herald schrijft over één van deze werknemers, Shi Zhaokun, die bij Pegatron aan de iPhone 5c werkte. Hoewel in zijn papieren stond dat hij 20 jaar oud was, was Zhaokun eigenlijk nog maar 15 jaar oud. Dit betekent dat hij minderjarig was en nog niet in de Pegatron-fabriek mocht werken.

De nieuwe uitspraken van China Labor Watch komen na een onderzoek dat in juli 2013 door Apple werd gestart, waarbij werd gekeken naar kinderarbeid, lage lonen en slechte arbeidsomstandigheden. Aanleiding hiervoor was toen een publicatie van China Labor Watch. Toen stelde de instantie dat de gemiddelde werkweek bij Pegatron 66 tot 69 uur duurde. Eerder dit jaar bleek uit gegevens van Apple dat 99 procent van de fabrikanten een werkweek van maximaal 60 uur hanteert.

afbeelding van pro

Ga ergens anders zeuren en schrijf hier liever ervaringen en kennis over juiste productiemachines