Nieuwe Lowepro Lens Cases

Julian 1058 0
Lowepro komt met een nieuwe serie van zeven Lens Cases voor alle recente objectieven. De objectieftassen moeten bescherming bieden aan je dure objectieven en zijn geschikt voor het 'Street & Field' systeem van de tassenfabrikant.

Elke Lens Case heeft een dikke schuimrubberen beschermlaag die moet voorkomen dat je glaswerk of lensvatting beschadigt. De ritsen van de Lens Cases zijn afgeschermd tegen stof en vocht. Een SlipLock-bevestigingstab aan de achterzijde zorgt ervoor dat je de lenstassen in combinatie met elk ander Lowepro product kunt gebruiken.

Afmetingen

Lowepro heeft de Lens Cases aan de binnenzijde van het deksel voorzien van een gaasnetje, waarin je tijdens het fotograferen je lensdop kwijt kan. De Lens Cases zijn vernoemd naar de afmetingen van de objectieven die erin passen. In Lens Case 8 x 6 cm past bijvoorbeeld een objectief met een diameter van maximaal 8cm en een hoogte van 6cm. Om de ideale tas voor je objectief te vinden is een online Lens Case Finder in het leven geroepen.

Prijs en verkrijgbaarheid

De vier grootste cases zijn voorzien van compressie- en stabiliteitsriemen voor extra stevige bevestiging. Volgens Lowepro passen de Lens Cases perfect bij het onlangs verschenen  modulaire Street & Field-systeem. De nieuwe Lens Cases zijn uit voorraad leverbaar. Het kleinste model kost je 23 euro, de grootste 65 euro.