Nieuwe lichtsterke groothoek voor APS-C van Tokina

Nieuwe lichtsterke groothoek voor APS-C van Tokina

Jasper van Bladel 3046 0
Als je op zoek bent naar een lichtsterk groothoekobjectief met zoom voor je Nikon of Canon met APS-C-sensor, dan heb je niet veel keuze. Nu komt er een optie bij: de Tokina AT-X 14-20 PRO DX.

Tokina zegt dat de lichtsterkte van het nieuwe objectief de opvallendste eigenschap is. Dat lijkt te kloppen, want er zijn niet veel vergelijkbare objectieven op de markt. Een groothoek met een lichtsterkte van f/2 is voor veel fotografen een fijne metgezel. Een dergelijk objectief geeft je de mogelijkheid om met weinig licht te fotograferen in kleinere ruimtes.


Een voorbeeldfoto gemaakt met de nieuwe groothoek

APS-C

Deze eigenschappen zijn meestal weggelegd voor objectieven met een vaste brandpuntsafstand. De nieuwe Tokina is een zoomobjectief met een bereik van 14mm tot 20mm, geschikt voor camera’s met APS-C-sensoren van Nikon en Canon. Het diafragma van f/2 kan over het hele zoombereik gebruikt worden. De fabrikant zelf noemt de 14-20mm f/2 een wonder van technisch vernuft.

Vlak

Het objectief bestaat uit dertien elementen, verdeeld over elf groepen. Handig is het feit dat Tokina de frontlens van het objectief redelijk vlak heeft kunnen houden. Daardoor kan gewoon met filters gewerkt worden.


Een voorbeeldfoto gemaakt met de nieuwe groothoek

Vanaf vandaag

De adviesprijs voor deze lichtsterke groothoek voor APS-C is €1099. Het objectief is vanaf vandaag te koop. Meer informatie is te vinden op de website van Tokina.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper