Nieuwe lichtsterke 85mm van Sony

Nieuwe lichtsterke 85mm van Sony

Jasper van Bladel 662 0
Sony kondigt een compacte en lichte F1.8-prime-tele van 85 mm aan. Door de brandpuntsafstand, de grote diafragma-opening en afgeronde diafragmalamellen is het objectief prima geschikt voor portretten.

De 85 mm F1.8-prime-telelens is volgens Sony een veelzijdige, lichte en compacte prime-tele voor verschillende soorten gebruikers. De brandpuntsafstand van 85mm maakt dit objectief natuurlijk prima geschikt als portretobjectief. Sony zegt dat het objectief je een zachte achtergrondvervaging geeft bij grote diafragma’s.  Dit komt mede door de afgeronde diafragmalamellen. Het objectief heeft een 9-bladig diafragma, wat samen met die afgeronde lamellen zorgt voor een natuurlijk ogend bokeh.

Scherpstelling

De 85mm f/1.8 (codenaam SEL85F18) heeft een dubbel lineair aandrijvingssysteem en een aanpasbare scherpstelvergrendeling die samenwerkt met functies in de camerabehuizing, zoals de veelgebruikte oog-autofocus. Het objectief is voorzien van een responsieve scherpstelring en een AF/MF-schakelaar. Daarnaast is de nieuwe 85mm stof- en vochtbestendig.

Prijs

De FE 85mm F1.8-prime-tele is vanaf maart beschikbaar en heeft een adviesprijs van € 650.

Meer info: Sony

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper