Nieuwe lichtsterke 28mm van Nikon: AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED

Nieuwe lichtsterke 28mm van Nikon: AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED

Jasper van Bladel 1042 0
Nikon breidt de line-up van f/1.4-objectieven uit met een 28mm groothoekobjectief. Deze nieuweling geeft je meer creatieve ruimte door het fijne grote diafragma in combinatie met de grote beeldhoek van 28mm.

Fotografen van evenementen, bruiloften, portretten, reizen en landschappen krijgen meer vrijheid om hun verhaal te vertellen met de nieuwe AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED. Deze nieuwste toevoeging aan Nikon's NIKKOR f/1.4-assortiment is een objectief dat volgens Nikon een buitengewone artistieke zeggenschap mogelijk maakt bij elk soort licht. En inderdaad, een 28mm met een mooi groot diafragma kan voor veel fotografen precies zijn wat men zoekt. Zo kun je in moeilijke lichtomstandigheden toch beeld maken met een goed belicht hoofdonderwerp en een dynamische context, al dan niet mooi onscherp.

Prestaties

Volgens Nikon presteert de AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED zelfs met het grootste diafragma erg goed. De kortste scherpstelafstand van slechts 0,28 m biedt extra veelzijdigheid. Het objectief is stofbestendig en druipwaterdicht en kan daarom betrouwbaar worden ingezet bij zwaar weer.

De AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED kost € 2469,- en is eind juni beschikbaar.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper