Nieuwe lichting fotografen exposeert op Noorderlicht

Redactie 1120 0
De 15de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie

Exposuretime toont het eigenzinnige en grensverleggende werk van nieuw talent in de Nederlandse fotografie in één expositie. De kersverse nieuwkomers sluiten niet aan bij het thema van Noorderlicht, maar varen hun eigen koers. Zo laten deelnemers hun portfolio zien. De conceptuele benadering en de nadruk die tijdens de studie wordt gelegd op de persoonlijke creativiteit, dragen bij aan een geheel persoonlijke signatuur. De foto’s op de expositie zijn zeer uiteenlopend en variëren van journalistiek/documentair, portret, landschap en illustratief tot mode.
 
Acht studenten exposeren met journalistiek/documentair werk: Gitte Brugman, Mark Kuipers, Ienske Meindertsma, Masha Osipova, Ed van Rijswijk, Jacqueline Spaans, Patricia Wolf en Ruud van Zwet. Zij studeerden af bij docent Joost van den Broek, fotograaf van onder meer De Volkskrant.

De creatieve vakfotografie-groep bestaat uit Gerard Albertsboer, Merel van Beukering, Saskia Domisse, Feike Faase, Lotte Gieles, René Glas, Chantal Heijnen, Claudia van Luijk, Laetitia Molenaar, Natide Ooink, Hans van Reekum, Gerrit Schurer, Mariëtte van Soesbergen, Joraima Tromp, Bieke Vanhoutte, Hans de Vries en Andrei Zavialov.  Zij werden begeleid door Patricia de Ruijter, Pascal Ollegot en Jurriaan Eindhoven. Carola Knust was mentor voor de gehele groep.

EXPOSURETIME
Van zondag 7 september tot en met zondag 26 oktober

Openignstijden:
Vrijdag 16.00 tot 20.00 uur 
Zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur

Op deze tijden zijn minimaal twee exposanten aanwezig om vragen over het werk te beantwoorden. Het is mogelijk individueel met fotografen af te spreken. 
 
Locatie
Pakhuis Hartelust, een van de satellietlocaties van Noorderlicht, ligt gemakkelijk bereikbaar tussen het Centraal Station en de hoofdlocatie van Noorderlicht, het Fries Museum. Het adres van deze satellietlocatie is Romkeslaan 11,  8933 AR Leeuwarden.  

Gratis gidsje 
Tijdens de expositieperiode zijn er activiteiten zoals lezingen. Ook is het mogelijk om als groep een rondleiding aan te vragen tegen een kleine vergoeding. Het afstudeerwerk aan de muur en enkele afstudeerboeken zijn te koop. Bezoekers kunnen bovendien het gratis gidsje Exposuretime, waarin representatief werk van alle exposanten staat, meenemen.

 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie