Nieuwe Kodak Portra 400-film ook in 8x10-inch

Redactie 1412 0
Twee maanden nadat Kodak haar nieuwe Portra 400-film aankondigde in kleinbeeld, 120/220 en 4x5"-formaat, hebben ze dit rijtje ook aangevuld met 8x10". Daarmee is de film in dezelfde formaten als de oude Portra 400NC en 400VC-films verkrijgbaar.

Begin september kondigde Kodak het einde van de productie van de oude Portra 400NC en 400VC-films aan. De films zullen deze maand vervangen worden door de nieuwe Portra 400-film, welke Kodak eerst niet in 8x10"-formaat zou gaan produceren. Daar is de fabrikant nu op teruggekomen, omdat er volgens Kodak 'een ware herbeleving van film is'. Zij zien deze stap dan ook als deel van hun 'doorgaande betrokkenheid bij analoge fotografie'.

Portra 400

Volgens Kodak zorgt de film voor 'prachtige, natuurlijke huidskleuren en een sublieme kleurreproductie'. “De nieuwe Portra-film volgt een Kodak-traditie waarbij we over grenzen heen kijken. Deze film is gemaakt om in te scannen en te vergroten, de twee peilers in hedendaagse fotografie", aldus Lars Fiedler van Kodak bij de lancering van de nieuwe film.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie