Nieuwe jubileumproducten van Hasselblad

Nieuwe jubileumproducten van Hasselblad

Redactie DIGIFO... 1768 0
Hasselblad bestaat dit jaar 75 jaar. Om dit te vieren heeft het Zweedse cameramerk een aantal opvallende producten bekendgemaakt onder de naam 'de 4116 collectie.'

Zo werkt Hasselblad voor de 4116 serie onder andere samen met Motorola, om mobiele fotografie een tot nieuwe hoogte te brengen. De Mobile photography x10 module kan je gemakkelijk aan je Moto Z smartphone koppelen, waardoor je direct veel meer uit je smartphonecamera kan halen. De Mobile photograpy x10 module geeft je Moto Z  tien keer optische zoom, een felle Xenon flitser en de mogelijkheid om in RAW te fotograferen. Om je RAW-bestanden te bewerken kan je gratis het nabewerkingsprogramma Phocus downloaden.

Ook is Hasselblad een samenwerking aangegaan met het Zwitserse cameramerk ALPA, dat zich specialiseert in handgemaakte modulaire middenformaatcamera's. Met deze samenwerking is het mogelijk om ALPA camera's aan te schaffen met de digitale achterplaten van het Hasselblad H-systeem en ALPA camera's te gebruiken met de HC & HCD objectieven van Hasselblad.

Als voorlopige afsluiter heeft Hasselblad aangekondigd om in samenwerking met het Zweedse merk Sandqvist stijlvolle fototassen op de markt te brengen.

Hasselblad 4116 collectieLees ook: Wereldprimeur voor Hasselblad

75 jaar Hasselblad

Hasselblad is in 1941opgericht en bestaat dit jaar dus 75 jaar. In deze driekwart eeuw heeft Hasselblad naam gemaakt als top cameramerk met als enige doel de beste camera's ter wereld maken. Dit heeft er onder andere in geresulteerd dat de eerste astronauten die naar de maan gingen, een Hasselblad meenamen om deze historische expeditie vast te leggen. Hasselblad heeft momenteel nog 'slechts' drie producten in de 4116 collecite bekendgemaakt, maar laat wel al weten dat het tijdens de photokina in Keulen meer producten zal aankondigen.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Hasselblad of importeur Transcontinenta.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie