Nieuwe iPhone 5S kan mogelijk met 120 bps filmen

Julian 2026 3
In de code van iOS 7 zijn aanwijzingen gevonden die duiden op een filmfunctie met 120 beelden per seconde. Huidige iPhones kunnen hier geen gebruik van maken gezien de sensor maximaal met 30 bps kan filmen, vermoedelijk krijgt de iPhone 5S een sensor die hogere snelheden mogelijk maakt.

Volgens geruchten gaat de volgende iPhone als de 5S door het leven. Het ontwerp zou gelijk zijn aan de huidige iPhone 5, maar in de behuizing gaat nieuwe hardware schuil. Naast een snellere processor kun je waarschijnlijk ook een verbeterde camera verwachten.

Apple zou gebruik kunnen maken van een 13-megapixelcmos van Sony, die onder andere hdr-video mogelijk maakt. Ook in de iPhone 5 maakt Apple gebruik van een Sony-sensor.

De nieuwe sensor biedt niet alleen meer megapixels, de chip kan ook meer beelden per seconde vastleggen. 9to5mac.com zegt in de code van iOS 7 aanwijzingen gevonden te hebben die duiden op een snelheid van 120 bps. Met welke resolutie er in die snelheid gefilmd kan worden is nog niet duidelijk.

Mocht de iPhone 5S inderdaad met 120 bps kunnen filmen, dan zou het niet de eerste smartphone zijn die dit kan. HTC bracht in 2012 de One X op de markt, die met 120 bps filmt in resolutie van 768 x 432 pixels. Ook de Samsung Galaxy S4 filmt met 120 bps, met een iets hogere resolutie van 768 x 512 pixels.

Wanneer Apple de iPhone 5S introduceert is nog niet bekend. Geruchten spreken van een aankondiging die nog in juli plaats zou vinden.

afbeelding van Anonymous

fps=frames per seconden
bps=beats per minute.

Ik keek even raar op aangezien je dit niet snel leest zo ;)

afbeelding van joep joep

bps = beelden per seconden.

afbeelding van Anonymous

beats per minute is uiteraard bpm, slimpie!