Nieuwe internationale fotoprijs

Redactie 524 0
Er is een nieuwe jaarlijkse internationale fotoprijs in het leven geroepen, de World Photography Awards. Zowel professionals als amateurfotografen kunnen meedoen. De prijsuitreiking vindt plaats in Cannnes op 24 april 2008.
Amateurs en professionele fotografen kunnen tot halverwege januari 2008 via de website van World Photography Awards hun werk insturen in elf categorieën: abstract, reclame, architectuur, mode, muziek, natuur, naakt, portret, journalistiek, wetenschap en sport. Alle inzendingen worden beoordeeld door een jury bestaande uit leden van de voor de gelegenheid van deze prijs opgerichte World Photographic Academy. Deze club bestaat uit meer dan honderd fotografen, critici, fotoredacteuren en andere mensen uit de wereld van de fotografie.
De jury nomineert in elk van de elf categorieën drie finalisten voor de Iris d’Or, zoals de prijs heet. De genomineerden worden in februari 2008 bekend gemaakt. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 25.000 dollar. Een tentoonstelling van het werk van alle finalisten wordt van 21 tot en met 25 april gehouden in het Palais des Festivals in Cannes. Het is de bedoeling dat de Awards jaarlijks gaan terugkeren.
afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie