Sla je favoriete Insta's op

Nieuwe Instagram-functie: sla je favoriete foto’s op

Fabienne Keijzer 3418 0
Ben je ook wel eens een leuke foto tegengekomen op Instagram en zou je willen dat je hem op kon slaan? Vanaf nu kan het! Instagram heeft namelijk een nieuwe functie toegevoegd aan de app.

Nieuwe functie op Instagram: sla je favoriete foto's op

Misschien heb je het al gezien: het nieuwe icoontje op Instagram. Wanneer je door je feed scrolt, zie je rechtsonder elke foto een klein vlaggetje. Met deze nieuwe functie kun je je favoriete Instagram-foto’s opslaan. Heeft een vriend of kennis een leuke foto geplaatst en wil je deze bewaren? Dan kan dat vanaf nu. Als je op het icoontje klikt wordt de betreffende foto opgeslagen. Ook handig om te weten: niemand kan zien welke foto’s jij hebt opgeslagen en mensen krijgen hier ook geen melding van. Jij bent de enige die deze foto’s kan zien.
DIGIFOTO Instagram

Snapchat populairder 

Instagram heeft ongeveer 500 miljoen actieve gebruikers die de app dagelijks raadplegen. Het hoofdkantoor van Instagram bevindt zich in de Verenigde Staten, maar het overgrote deel van de gebruikers, zo’n 80 procent, woont niet in Amerika. De gemiddelde smartphone-gebruiker spendeert echter meer tijd aan Instagrams concurrent Snapchat.

Meer nieuwe Instagram-functies 

Instagram heeft de afgelopen tijd meerdere nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Zo was er eerst ophef over de introductie van Instagram Stories, dat wel erg veel op Snapchat zou lijken. En onlangs kwam de app met nog een afgekeken feature: je kunt nu namelijk ook foto’s of video’s naar vrienden versturen die na een bepaalde tijd weer verdwijnen.

Volg jij DIGIFOTO al op Instagram? @digifoto_pro ;-) 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne