Huawei Mate 9 met Leica dual-camera

Nieuwe Huawei Mate 9 met dual Leica camera

Fabienne Keijzer 1745 0
De Chinese smartphonefabrikant Huawei heeft hun nieuwste telefoon aangekondigd. De Huawei Mate 9 is uitgerust met een dual-camera van Leica.

Leica en Huawei 

Het is niet de eerste keer dat Leica de samenwerking aangaat met de smartphonefabrikant. De Huawei P9, die eerder dit jaar werd geïntroduceerd, had ook al een Leica dual-camera module. Anders dan zijn voorganger gebruikt de Mate 9 een dual-camera die verticaal is gepositioneerd.
Huawei Leica

Dual-camera 

Het dual-camera systeem is uitgerust met één 12 megapixel kleurensensor en één 20 megapixel zwart-witsensor, beiden f/2.2. Gecombineerd zorgen deze camera’s voor een verbeterde fotokwaliteit, scherptediepte, ruisvermindering en een verbeterde zoom. De Huawei Mate 9 maakt ook gebruik van een zes-assige beeldstabilisatie en een vier-in-één hybride autofocussysteem.

Andere technische specificaties

De Huawei Mate 9 heeft een 5.9-inch 1080p Lcd-scherm en een 4.000mAh batterij die binnen een halfuur 60% kan opladen. De telefoon heeft een octa-core Kirin 960 chipset, 4GB RAM en 64GM opslag, een octa-core Mali grafische processor, kan 4K video opnemen, heeft een front-camera van 8 megapixel f/1.9, draait op Android 7.0 en je kunt een microSD toevoegen voor meer opslagruimte.
Huawei Leica

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei Mate 9 is vanaf 21 november verkrijgbaar in Nederland, maar je kunt hem via verschillende websites alvast bestellen. De telefoon zal 699 euro kosten. Kijk voor meer informatie op de Huawei website.

Lees ook: Leica en Huawei starten innovatie lab 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne