Nieuwe HTC 10 gelanceerd

Nieuwe HTC 10 gelanceerd

Nadja Geskus 916 0
Gisteren kondigde de Taiwanese smartphone fabrikant HTC een nieuw toestel aan: de HTC 10. Steeds meer smartphones beschikken over optische beelstabilisatie, oftewel OIS. Dat ervoor moet zorgen dat foto's scherp zijn, ondanks dat het toestel niet geheel stil wordt gehouden tijdens het maken van een foto. Tot nu hebben de smartphones, die OIS beschikken, dit alleen aan de achterzijde van het toestel. HTC zet als eerste deze technologie ook aan de voorkant van het toestel.

Het toestel heeft een aluminium behuizing, een 5,2-inch S-LCD-scherm en een 12-megapixelcamera met grote sensor (‘UltraPixel 2’). Dit betekent dat de grootte van een individuele pixel in de camerasensor met 1,55 micro m groter is dan gemiddeld. De sensor wordt gecombineerd met een snelle F1.8 diafragma, voor het maken van zeer goede low-light selfies en een optisch beeldstabilisatiesysteem. De camera is in staat tot het maken van Raw-afbeeldingen en 4K-video clips. Het design van de HTC 10 borduurt voort op de One A9, die weer gebaseerd was op de One. De twee aanraakknoppen voor Back en Apps herinneren daaraan.

Foto's en video's kunnen worden bekeken op een 5,2-inch QHD Super LCD-scherm dat is bedekt met Gorilla Glass. Android 6.0 wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 820 chipset en 4 GB RAM-geheugen. 32 of 64GB aan opslagruimte kan worden uitgebreid via een microSD-slot en energie wordt geleverd door een 3000 mAh batterij die Quick Charge 3.0 ondersteunt. Onder het scherm vindt u een vingerafdruksensor voor extra beveiliging en HTC's BoomSound speakers maken een rendement op het nieuwe model.htc10

Apple's Airplay

De HTC 10 is tevens het eerste Android-toestel waarmee je muziek kunt streamen via Apple AirPlay. Tevens zit er een USB-C connector in, waarmee je speciale oordopjes kunt inprikken. HTC wil zich focussen om de muziekbeleving te verbeteren. Dit blijkt ook uit aankondigingen van bijvoorbeeld de update van de BoomSound Hi-Fi Edition.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van HTC.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja