Nieuwe HBO-fotovakopleiding in Amersfoort

Julian 2359 0
De AFA Amersfoortse Fotografie Academie start op 11 september 2010 met een driejarige fotografievakopleiding op HBO-niveau. Ook organiseert de AFA jaarlijks de AFA Award; een fotografiewedstrijd voor iedereen vanaf 12 jaar.

Volgens het persbericht kenmerkt de nieuwe vakopleiding zich door de persoonlijke begeleiding door docenten en coach en de sterke aansluiting op de beroepspraktijk. Gerenommeerde fotografen zijn verbonden als docent aan de AFA. Ze zijn op de hoogte van ontwikkelingen binnen de fotografie en zijn naast hun docentschap allen werkzaam in de fotografie.

Studenten kunnen zich specialiseren in drie richtingen:
Creatief fotograaf, Journalistiek/documentair/portret fotograaf, Fotograaf in fotografisch ontwerp.

Deeltijd

De vakopleiding fotografie aan de AFA is een deeltijdopleiding op HBO niveau voor studenten van alle leeftijden. De lessen worden gegeven op zaterdag of op een doordeweekse dag. Daarnaast zal de student ongeveer acht tot tien uur zelfstudie nodig hebben per week.

Om toegelaten te kunnen worden, wordt de toekomstige student uitgenodigd voor een gesprek. Samen met de docenten van de AFA wordt, mede aan de hand van je foto’s, bekeken of je geschikt bent voor de opleiding en of deze past bij je wensen en motivatie. Zij geven je een advies op maat.

Kennismaking

Open Dagen vinden plaats op de zondagen: 28 maart, 11 april, 2 mei en 13 juni en op zaterdag 17 april van 10:00 uur tot 17:00 uur op de Arnhemseweg 6, 2e verdieping, 3817 CH in Amersfoort. Tijdens de Open Dagen worden onder meer proeflessen gegeven.

AFA Award

Op 2 mei 2010 zal de AFA Award worden gelanceerd. Iedereen vanaf 12 jaar kan meedoen aan de wedstrijd. De winnaar krijgt een masterclass van een bekende fotograaf aangeboden en een cursus naar keuze. Tevens zullen de winnende foto’s geëxposeerd op verschillende locaties in Amersfoort. Op 21 mei 2010 zal een vakjury de winnaars bekend maken.

www.amersfoortsefotografieacademie.nl