'Nieuwe Groeten Uit' te zien in Arnhem

steven 1027 0
Voor het project 'Nieuwe Groeten Uit' riepen het Nationaal Historisch Museum, Foam en het ANP Historisch Archief het publiek op om nieuwe beelden voor Nederland in te sturen. In het Koetshuis in Arnhem is vanaf 21 mei een overzicht te zien.

Voor het project kwamen bijna achtduizend foto's binnen. Er zijn foto's van prachtige zonsondergangen, molens en bloembollenvelden die direct in de kaartenbak bij de toeristenkiosk kunnen. Maar ook beelden van de Nederlandse regelzucht, de nieuwe stedelijkheid en de multiculturele samenleving. Deze beelden geven een tijdsbeeld van Nederland anno nu. Het ANP Historisch Archief levert daarbij historische beelden die de ingezonden foto's in perspectief plaatsen.

Bezoekers kunnen in het Koetshuis op een multimedia-installatie zelf een ansichtkaart samenstellen. Vanaf 21 mei kan dit ook op de website behorende bij het project.

Wandelroute

In de Arnhemse binnenstad is ook een wandelroute uitgestippeld, die je langs foto's op verschillende plekken in de stad leidt. De route is vanaf 21 mei als flyer overal in Arnhem verkrijgbaar en is te downloaden op www.nieuwegroetenuit.nl.

Bij de tentoonstelling verschijnt ook een boek: Nieuwe Groeten Uit… ansichten voor Nederland, door Hans Aarsman en Anna Woltz. Het boek ligt vanaf 21 mei in de boekwinkels.afbeelding van steven

Steven Vos | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Steven