Nieuwe geruchten over Sony A7000

Julian 4785 2
SonyAlphaRumors heeft van een nieuwe anonieme bron een lijst met specificaties van de Sony A7000 ontvangen. Of de bron betrouwbaar is zal moeten blijken. Als het gerucht klopt lijkt Sony de concurrentie met de Samsung NX1 en Panasonic GH4 aan te gaan.

Enkele jaren geleden konden we aan de hand van geruchten en uitgelekte specificaties vrij goed voorspellen welke camera's Sony in de planning had staan. Al lange tijd is dat niet meer het geval. De fabrikant weet informatie over nog uit te brengen camera's tegenwoordig goed onder de pet te houden. Dat bleek recent nog eens bij de aankondiging van de Sony A7R II. Hoewel een A7R-opvolger verwacht werd, waren de specificaties grotendeels een verrassing.

Dat Sony met een A7000 komt, is zeer waarschijnlijk. Wanneer de opvolger van de Sony A6000 verschijnt, is echter onduidelijk. Concrete informatie ontbreekt vooralsnog. SonyAlphaRumors heeft nu een nieuwe lijst met mogelijke specificaties ontvangen. Ze zijn afkomstig van een nog onbekende anonieme bron.

Sony A7000 specificaties

Volgens het gerucht krijgt de Sony A7000 wederom een 24-megapixel aps-c-sensor, maar dit keer zou het gaan om een bsi-cmos, net als in de A7R II. De volledige lijst met mogelijke specificaties:

  • Nieuwe 24-megapixel bsi-cmos (aps-c-formaat)
  • Sensor met HDR-functie, 15,5 stops dynamisch bereik (foto en video)
  • 196 fasedetectiefocuspunten
  • Fotografeersnelheid van 16 fps
  • 4K-filmfunctie zonder tijdlimiet
  • Verbeterde Oled-zoeker (2,36 miljoen beeldpunten)
  • Kantelscherm (180 graden, 2,36 miljoen beeldpunten)
  • Magnesiumbehuizing afgedicht tegen stof en vocht
  • Nieuwe 16-50mm f/2.4-3.6-kitlens

De camera moet de A6000 opvolgen, maar lijkt bovenal een geavanceerder en duurder model te worden. Er wordt gesproken over een adviesprijs van 1499 dollar. Gezien de prijs, hoge snelheid en 4K-filmfunctie lijkt Sony met de A7000 de concurrentie aan te gaan met camera's als de Samsung NX1, Panasonic GH4 en Fujifilm X-T1.

Volgens het gerucht legt Sony momenteel de laatste hand aan de A7000. De aankondiging zou vrij snel plaatsvinden, mogelijk in augustus of september.

afbeelding van zeevogel

Ben benieuwd of de Sony A7000 ook zo snel zal zijn al se Samsung NX1.

afbeelding van Bietenbrug

Bijna een jaar verder maar geen A7000