Nieuwe galerie Qlick Editions opent de deuren

sanne 3864 3
Eind april opent Qlick Editions, een nieuwe fotogalerie in de Amsterdamse Pijp. Qlick Editions druist in tegen alle conventies: iedereen is hier welkom en de aangeboden fotografie is betaalbaar.

Qlick Editions is een gloednieuw galerieconcept. Iedereen is welkom om even binnen te lopen en aan de foto's die te bewonderen zijn, hangt geen torenhoog prijskaartje. Hoe dat kan? Anders dan de traditionele galerie, biedt Qlick editions hoge oplagen waardoor de prijzen omlaag kunnen worden geschroefd. Oprichters Esther Munsters en Fleur Shekel over het nieuwe concept: 'We merkten dat de traditionele kunstwereld niet toegankelijk genoeg is voor jonge en beginnende verzamelaars'.

Ze besloten daar verandering in te brengen en stelden samen met curator Jacob Witzenhausen, oprichter en eigenaar van de Witzenhausen Gallery Amsterdam, de collectie van de nieuwe galerie samen. Deze collectie bestaat onder meer uit het werk van Akos Major, Matthias Heiderich en Niel Ta.

qlick editions
Foto © Matthias Heiderich

Fysiek en online

Qlick Editions bestaat in fysieke vorm en op internet. De website biedt een voorproefje van de collectie die je in de Amsterdamse galerie in het echt kunt zien. De prijzen starten vanaf zestig euro en als je een kunstwerk cadeau wilt geven kan dat met een speciaal ontworpen cadeaukaart.

De nieuwe galerie opent 28 april 2012 haar deuren in de Amsterdamse Gerard Doustraat 134. Vanaf die datum zal de galerie van woensdag tot en met zaterdag te bezoeken zijn. Voor meer informatie over de collectie en de openingstijden kun je terecht op de website.

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne

afbeelding van Klara

Wat leuk, een aanwinst!

afbeelding van Anonymous

Goed initiatief zeg, ben benieuwd!

afbeelding van Anonymous

Eindelijk eens een galerie die wat toegankelijker is. Dat werd tijd zeg.