Nieuwe functie Photoshop: Content-Aware Crop

Nieuwe functie Photoshop: Content-Aware Crop

Nadja Geskus 4661 4
Photoshop kondigt een nieuwe functie aan, de Content-Aware Crop, dit meldde het team van Photoshop in een persbericht. De nieuwe functie biedt compleet nieuwe mogelijkheden.

Adobe gaf een sneak preview van de nieuwe functie waar het team op het moment aan werkt, nog voor dat de nieuwe functie klaar is om toegevoegd te worden aan de Creative Cloud. Adobe geeft aan dat je met deze nieuwe functie het beeld moeten kunnen roteren, zonder dat je ook maar iets van je beeld verliest. Ook als je een andere hoogte-/breedteverhouding maakt, maakt de Content-Aware Crop het beeld weer vullend.

Video

Het team van Adobe lanceerde een video waarin Stephen Nielsen, group product manager, vertelt hoe de Content-Aware Crop functie precies werkt. Photoshop kijkt naar de pixels aan de randen van het beeld en vult dan automatisch de lege ruimte op met passende content. Wanneer je het beeld dus vergroot of roteert, wordt er automatisch beeld bijgemaakt.

 

 

Mogelijkheden

Met de functie komen een aantal nieuwe opties die eerder nog niet mogelijk waren.
- Meer lucht/grond toevoegen, zodat de horizon wordt verlegd
- Vergroten van aspectratio / regel van derden toepassen
- Foto draaien, zonder dat je beeld verliest

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja

afbeelding van etienne de maeyer

deze nieuwe functie bespaart veel werk want vroeger oesten dan later na het bijsnijden deze gaten vullen met vullen met inhoud behouden :)

afbeelding van Siegie

Knap zeg!

afbeelding van Ingrid van Kuijk

eindelijk !!!!!

afbeelding van sgovaer1_138424

Super.