Nieuwe fotoprijs 'Selection Of'

EleniHoefsloot 1535 0
Fotografenvereniging PANL (Photographers Association of The Netherlands) ruilt de PANL Awards in voor een nieuwe prijs: de'Selection Of'. De winnaars moeten een selectie van de beste Nederlandse fotografie vertegenwoordigen.

Volgens een persbericht gaf PANL-voorzitter Ole Christern op de laatste bijeenkomst van de fotografenvereniging aan dat zowel leden als niet-leden toe waren aan een platform waar fotografen kunnen laten zien wie ze zijn en waar ze voor staan. Verschillende fotografen en PANL-leden ontwikkelden de nieuwe fotoprijs, met als doel er een volstrekt andere prijs van te maken dan de PANL Awards.

Het team ging uit van scherpe analyses van de hedendaagse ontwikkelingen en dwarsverbanden in reclame-, redactionale en autonome fotografie. Er is besloten geen onderscheid meer te maken tussen 'Commissioned' en 'Non-commissioned' en alle categorieën zijn afgeschaft.

Meedoen

Tussen 13 en 26 mei 2013 kun je vijf tot twaalf beelden inzenden. Meedoen is voor leden van PANL gratis, niet-leden betalen 100 euro inzendgeld. Je inzending dient een persoonlijke visie te geven op het afgelopen jaar. Alle genomineerde inzendingen worden gebundeld in een jaarboek, dat de tijdgeest van het betreffende jaar representeert. De organisatie vraagt genomineerden een bijdrage van 250 euro om het boek te bekostigen.

De jury is samengesteld uit vijftien experts vanuit verschillende disciplines. In de voorronde wordt online een eerste selectie gemaakt op basis van 'stopping power': elk beeld moet voor zich spreken. In de tweede ronde maakt de jury een uiteindelijke selectie van ongeveer veertig genomineerden. Op 27 juni is de prijsuitreiking in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Exposure

Zit je werk bij de 'Selection Of', dan ben je verzekerd van ruime exposure, aldus de organisatie. Het jaarboek komt terecht bij alle artdirectors en prominente fotoinkopers in Nederland. Ook komt er een speciale website waarop de fotografen uitgelicht worden.

afbeelding van EleniHoefsloot

Eleni Hoefsloot | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Eleni