Nieuwe fotomanifestatie: Utrechts Licht

Redactie 1238 0
Nederland is vanaf dit jaar een fotomanifestatie rijker. Dit najaar vinden op meerdere plekken in Utrecht activiteiten en presentaties plaats op gebied van fotografie onder de gezamenlijke naam ‘Utrechts Licht’. Er is zowel aandacht voor topfotografen als voor talentvolle amateurs.

Utrechts Licht
Van 30 augustus t/m 26 oktober wordt de fotomanifestatie in de domstad gehouden. De stichting Stedelijke Fotografie Utrecht en het Centraal Museum bieden een andere kijk op de stad met de tentoonstelling ‘Het geheim van Utrecht’. In het kader van haar twintigjarig jubileum toont de SFU een selectie uit de opdrachten die ze verstrekte aan jonge en gevestigde fotografen. De fotoseries geven een goed beeld van de ongekende diversiteit van de stad. ‘Het Geheim van Utrecht’ is tot en met 26 oktober te zien in het Centraal Museum. Daarnaast toont het museum een solotentoonstelling van de documentairefotograaf Koen Wessing, met foto’s die hij tijdens zijn reizen naar China maakte.

Foto: Koen Wessing


‘Utrechts Licht’ is een verzamelnaam voor diverse fototentoonstellingen en foto-activiteiten.Fotodok organiseert een drietal activiteiten rondom fotografie. Het UCK heeft een lezing gepland over dit onderwerp, evenals een tentoonstelling in Het Gebouw. Tot slot toont de Academiegalerie een presentatie naar aanleiding van het grote aantal boekuitgaven van studenten Fotografie aan de Hogeschool voor de Kunsten en oud-studenten, nu werkzaam als beroepsfotograaf.

Het festival wordt georganiseerd in samenwerking tussen de Academiegalerie, Fotodok, Stichting Stedelijke Fotografie Utrecht, Utrechts Centrum voor de Kunsten en het Centraal Museum. Zowel het grote publiek als de professional moet aan zijn trekken komen, zo stelt de organisatie. Niet alleen werk van topfotografen zoals Martin Parr zal tentoongesteld worden, ook talentvolle amateurs krijgen de aandacht.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie