Nieuwe fotografieprijs: Dutch Doc Award

steven 507 0
Dit jaar wordt voor het eerst de Dutch Doc Award uitgereikt. De prijs moet een impuls geven aan documentaire fotografie, dat het gebied beslaat tussen journalistiek en kunst.

De prijs wordt uitgereikt aan de fotograaf met het beste documentaire project. Ook is er een prijs voor innovatie. Meer dan 100 fotografen en 140 projecten zijn geselecteerd voor de Dutch Doc Award. De selectie is gemaakt door dertig 'poortwachters', bestaande uit fotografen, tentoonstellings-makers, beeldredacteuren en vormgevers.

Aan de prijs is een bedrag van 20.000 euro verbonden. De Award wordt op 2 juni in Utrecht uitgereikt tijdens een avondvullend programma in de stadsschouwburg. De prijs voor de beste innovatie bedraagt 2500 euro.

Nominaties

Op 7 mei worden de nominaties bekend gemaakt. In de categorie 'beste documentaire'  blijven zeven gegadigden over en drie kanshebbers voor de beste innovatie.

De Dutch Doc Award is een initiatief van het Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst (Fonds BKVB). Annelies Kuiper is vorig jaar door het Fonds BKVB aangesteld als intendant documentaire fotografie.

afbeelding van steven

Steven Vos | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Steven