Nieuwe fotogalerie in Scheveningen

Redactie 1590 0
Tussen de strandtenten, terrasjes en winkeltjes in Scheveningen is vanaf 25 juni ook een fotogalerie te vinden. De initiatiefnemers Muriel Mager en Ronald Schmets willen met 'Sophie Maree' niet alleen een galerie zijn, maar ook een platformfunctie bieden.

'Sophie Maree - Beyond Art and Photography',  zo luidt de naam van de nieuwe Scheveningse fotogalerie. De fotografen Mager en Schmets willen de galerie zo toegankelijk mogelijk maken en een platformfunctie bieden. 'Iedereen is welkom om de kunst te bekijken, aan de leestafel een goede cappuccino te drinken, de bibliotheek met fotoboeken te raadplegen of zijn e-mail te checken', zo vertelt het duo in een persbericht. In de nieuwe kunstruimte zijn dan ook werkplekken met WiFi-verbinding voor draadloos internet.

Kunst

In het nieuwe pand van 160 vierkante meter wordt de nadruk gelegd op hedendaagse (inter-) nationale fotografie. Dit zal voornamelijk bestaan uit klassieke schilderkunst als portretten, stilleven, landschap en historie. De beelden die tentoongesteld worden zijn van een twaalftal fotografen: Kevin Best (Australië), Maia Flore (Frankrijk), Franck Goldbronn (Frankrijk), Mark Mawson (VK/Australië), Jef Poldervaart (Nederland), Alison Scarpulla (VS), Ronald Schmets (Nederland), Skart (Nederland), Mayke Swemle (Nederland), Christian Tagliavini (Italië), Stienes Veldkamp (Nederland) en Gerard Wessel (Nederland).


Club

Om hun 'platformfunctie' nog meer te benadrukken hebben de eigenaren twee clubs opgericht:  ‘Les Amis de Sophie Maree’ en ‘Les Amis Speciales de Sophie Maree'. Bij het lidmaatschap voor beide clubs zitten een aantal leuke voordelen. Zo zijn er uitnodigingen voor kunstevenementen en beurzen, ontmoetingen met fotografen maar ook gastsprekers uit de kunstwereld. 

Opening

Op 25 juni wordt de nieuwe fotogalerie geopend door de Haagse wethouder van cultuur, binnenstad en de internationale zone, Marjolein de Jong. De fotogalerie is dan geplaatst aan de Hellingweg, een straat die zich midden in de tweede binnenhaven in Scheveningen bevindt.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie