Nieuwe fotogalerie in Antwerpen: Stieglitz 19

Redactie 1818 0
Binnenkort opent in Antwerpen een nieuwe fotogalerie: Stieglitz 19. De galerie zal zich specialiseren in kunstfotografie uit de 21e eeuw en toont werk van Chinese, Europese en Amerikaanse fotografen.

Stieglitz 19
De nieuwe galerie vormt een podium waar jonge fotografen hun werk kunnen tonen in solo- of groepsexposities. Initiatiefnemer Dries Roelens wil met het geselecteerde fotografische talent een hoge standaard aan een groot publiek presenteren. Ook is op de website te lezen dat de galerie speciale series foto's te koop aan zal bieden tegen 'betaalbare' prijzen.


Foto: Xu Peiwu
 
Expositie - Xu Peiwu
De eerste expositie toont het werk van de Chinese fotograaf Xu Peiwu. De afgelopen jaren legde Xu de verstedelijking van Guangzhou vast met zijn camera. Zijn project focust vooral op Ghangzhou's Nasha, een gebied aan de rand van de stad waar wilde velden afgewisseld worden met wolkenkrabbers. Xu's foto's illustreren zijn woede tegen het agressieve oprukken van de stad in het platteland. Zijn werk toont het dagelijks leven van de mensen die in het gebied wonen en zich moeten aanpassen aan de snelle veranderingen in het huidige China.

De expositie wordt geopend op 5 september om 20u.

www.stieglitz19.be

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie