Nieuwe foto en details Canon EF 11-24mm f/4L USM

Julian 1624 0
Samen met de EOS 5DS en 5DS R zal Canon de EF 11-24mm f/4L USM introduceren. Begin 2014 zagen we het objectief al in een patent, in september verscheen er een foto. Digicame-info heeft nu een nieuwe foto en een lijst eigenschappen gepubliceerd.

In januari 2014 schreven we voor het eerst over de Canon EF 11-24mm f/4L USM. De aanleiding was een patent, waarin een ontwerp voor zo'n objectief omschreven wordt. Het bestaan van zo'n patent geeft echter lang niet altijd de garantie dat het objectief ook daadwerkelijk komt.

Tijdens de Photokina, in september 2014, dook er een foto op van de EF 11-24mm f/4L USM. Het bleef daarna lang stil, er kwam geen nieuwe informatie naar buiten over de ultragroothoek. Daardoor bleef er twijfel over de echtheid van de afbeelding.

Canon 11-24mm F4

Nieuwe foto

Aan die twijfel komt nu een einde, want digicame-info heeft een nieuwe foto te pakken gekregen van het objectief. De Japanse website geeft ook meer informatie over de eigenschappen en constructie van de EF 11-24mm f/4L USM.

Canon EF 11-24mm f/4L USM

Eigenschappen

Het gaat - uiteraard - om een fullframe-objectief, de behuizing is afgedicht tegen stof en vocht. Op het glaswerk zijn SWC-, ASC-, en Fluorine-coatings toegepast. Het optische ontwerp bevat twee asferische elementen, een Super UD-element en een UD-element.

We verwachten dat Canon de nieuwe EF 11-24mm f/4L USM afstemt op de nieuwe Canon EOS 5DS en 5DS R, die van een 50,6-megapixelsensor zijn voorzien. Waarschijnlijk valt de officiƫle aankondiging van het objectief ook samen met de komst van de megapixelmonsters.