Nieuwe flitser: Sigma EF-630

Nieuwe flitser: Sigma EF-630

Jasper van Bladel 1937 0
Een nieuwe reportageflitser voor je Sigma, Canon of Nikon nodig? Misschien voldoet de nieuwe Sigma EF-630 wel aan je wensen. Kenmerken: draadloos TTL, high-speedsynchronisatie en een beweegbare flitskop.

De EF-630 heeft een bereik van 24mm tot 200mm en zelfs 17mm met de speciale ingebouwde groothoekstand. Net als de voorganger van de EF-630, de EF-610, heeft de flitser TTL en wordt deze aangestuurd door de gekoppelde camera. Ook kan de flitser afzonderlijk van de camera werken én als je dat wilt, kan de flitser samenwerken met meerdere flitsers.

Kantelen

De flitser is uitgerust met high-speedsynchronisatie en kan sluitertijden sneller dan 1/250e seconde aan. Een fijn aspect is het feit dat de flitskop van de flitser alle kanten op kan kantelen, zodat je naar wens indirect via een muur of het plafond kunt flitsen. De kop kan 90°omhoog, 180° naar links en naar rechts en 7° naar beneden draaien.

Intuïtief

De fabrikant zegt dat alle functies intuïtief aan zijn te sturen via het beeldscherm op de achterzijde van de flitser. De EF-630 is geschikt voor camera’s van Nikon en Canon, maar uiteraard ook voor camera’s van Sigma zelf. In het bijzonder natuurlijk de nieuwe SD Quattro-modellen.

Niet bekend

De adviesprijs en datum waarop de Sigma EF-630 verkrijgbaar is, zijn nog niet bekend. Meer informatie is te vinden op de website van Sigma.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper