Nieuwe firmware voor Pentax K-5 en 645D

Julian 805 0
Pentax brengt firmware-updates uit voor de K-5 en 645D. De fabrikant zegt de autofocus van de K-5 bij weinig licht te hebben verbeterd, de update voor de 645D moet de bediening van de digitale middenformaatcamera verbeteren.

Met de firmware-update voor de K-5 reageert Pentax op gebruikers van de spiegelreflex die klagen over de autofocus bij weinig licht. De nieuwe firmware vergroot volgens de fabrikant de focusnauwkeurigheid bij dergelijke omstandigheden.

Ook zou de update de camera­software stabieler maken. Firmware v1.03 voor de Pentax K-5 is te downloaden via Pentax Japan.Pentax 645D firmware v1.02

De update voor de 645D brengt vier vernieuwingen die met de bediening van de camera te maken hebben. Het lcd geeft nu de tijd weer die het duurt om een 'dark frame' te maken, dit gebeurt elke keer nadat een foto is gemaakt als 'long exposure noise reduction' is geactiveerd.

Flitssynchronisatie kan voortaan handmatig geconfigureerd worden als de Mode op de X-positie staat. Ook wordt de standby-tijd verlengt naar vijf minuten als mirror lockup actief is, tenzij je een kortere Auto Power Off-setting gebruikt.

Tot slot wordt de camera nu als 645D aangegeven als je hem aansluit op een computer, voorheen werd de digitale middenformaatcamera gedetecteerd als 'Removable Disk'. De update voor de 645D vind je op de Pentax Japan support-website.